Les condicions atmosfèriques redueixen la collita de fruita d’estiu i deixa pèrdues de 4 milions a la Ribera

0
1053
A la Ribera Alta les majors pèrdues es donen en la nectarina i la bresquilla

LA UNIÓ de Llauradors ha elaborat un estudi sobre la campanya de la fruita d’estiu (albercoc, bresquilla-nectarina i pruna), la conclusió del qual més destacat és que l’adversa meteorologia dels últims mesos ha provocat un minvament de collita del 27% en la comarca de la Ribera Alta i unes pèrdues estimades que són superiors als 4 milions d’euros.

La reducció de producció es deu a una concatenació d’adverses condicions meteorològiques. En primer lloc, un hivern amb temperatures altes que ha provocat la necessària falta d’hores fred en els cultius; posteriorment un mes de març molt plujós, amb excés d’humitat i poques hores de sol que ha portat una pol·linització defectuosa i un mal quallat dels fruits. Per a acabar-ho d’arreglar en algunes varietats de bresquilla primerenca, sobretot en la Ribera, el vent de principi de març ramejà la fruita i després les pluges ho han convertit en clavillat o cracking i per tant en pèrdues en producció. En la comarca s’estan augmentant els tractaments fungicides i per tant els productors tindran un increment dels seus costos de producció.

Les pèrdues al nostre territori se centren fonamentalment a la província de València amb 13,9 milions d’euros (75% de les mateixes) i el 22% de les mateixes se situen a la comarca de la Ribera Alta, segons l’estudi de LA UNIÓ.

En bresquilla-nectarina-paraguaià i pavia el descens previst serà d’un 20% amb unes pèrdues xifrades en 3,5 milions d’euros. La comarca produeix més de la meitat de la collita de tota la Comunitat Valenciana.

En l’albercoc la reducció mitjana de collita es xifra en el 25% en la comarca i les pèrdues per als productors seran de prop de 500.000 euros.

Pel que fa a la pruna les perspectives de producció indiquen un decrement del 45% i unes pèrdues per als productors de prop de 103.000 euros.

A les zones més avançades de la comarca, per la zona de Catadau, la recol·lecció de les varietats més primerenques de fruita ja fa una setmana que va començar i al llarga d’estos dies, si l’oratge acompanya, s’estendrà a tota la comarca. Si analitzem més detingudament per varietats la reducció de la producció en nectarines primerenques pot situar-se al voltant del 10%, mentre que als paraguaios la reducció de la collita s’estima que estiga al voltant del 60%.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here