La líder del PP valencià critica a Jorge Rodríguez per «disfressar-se» en els Moros i Cristians d’Ontinyent

0
818
Jorge Rodríguez va desfilar amb la comparsa Saudites
Jorge Rodríguez va desfilar amb la comparsa Saudites

La líder del PP valencià, Isabel Bonig, ha criticat a l’alcalde d’Ontinyent i President de la Diputació de València per no visitar les localitats afectades per les pluges que van afectar el Racó d’Ademús i els Serrans el passat cap de setmana, ja que es trobava a les festes de la seua ciutat «disfressat de moro».

A esta crítica ha respost Jordi Piera el president de la comparsa dels Saudites en la que va desfilar Rodríguez, afirmant que la manifestació de Bonig és «indignant», perquè la presidenta del PP «desprestigia les festes de Moros i Cristians» de la localitat, per usar el terme «disfressa».

Piera ha comentat que «no ha caigut massa bé entre les comparses de Moros i Cristians d’Ontinyent ni entre la Societat de Festers que la presidenta del PPCV utilitzara aquest terme perquè porten un vestit recuperat pels historiadors i no una disfressa, que és el que usa la gent per a anar de carnestoltes».

Sobre aquest tema, ha recalcat que “aquestes festes estan declarades d‘Interès Turístic Nacional”, per la qual cosa ha assenyalat que “existeix malestar pel terme utilitzat». Així, s’ha preguntat en to irònic «si els fallers es disfressen» i ha opinat que “aquestes declaracions suposen un desprestigi que indigna a tots els col·lectius que celebren aquests actes on, per exemple, enguany han rebut la visita de representants d’altres països com Mèxic«.

El president de la comparsa dels Saudites ha assegurat que “Isabel Bonig hauria de rectificar i demanar disculpes públiques» ja que, “la dels Moros i Cristians, és una vestimenta que representa una tradició». Piera creu que “la presidenta del PPCV coneix els senyals d’identitat com aquesta però sosté que hauria d’haver-se informat abans de fer aquesta ofensa verbal».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí