La justícia torna a donar la raó a la Font de la Figuera per cobrar una taxa a ENAGAS per passar les seues instal·lacions

0
1484
Ajuntament de la Font de la Figuera.

El Tribunal Suprem ja va reconèixer a la Font de la Figuera, a finals de 2017, el dret a cobrar una taxa a Red Eléctrica per l’estesa aèria

L’Ajuntament de la Font de la Figuera acaba de rebre la sentència que li reconeix el dret a cobrar una taxa a ENAGAS, per passar les seues instal·lacions pel terme municipal. Ja en el seu dia, l’any 2014, l’Ajuntament va aprovar una ordenança d’ocupació del domini públic en la qual es feia tributar a les empreses d’energia elèctrica, de gas, hidrocarburs, etc. per l’ocupació dels seus sistemes en el domini públic (muntanya pública).

El ple de l’Ajuntament, a la fi de 2014 va aprovar l’ordenança corresponent que va entrar en vigor el 2015. Aquesta ordenança va ser impugnada per aquestes empreses, tot i que finalment, el Tribunal Suprem, va donar la raó a l’Ajuntament.

Després de no aconseguir-ho amb l’ordenança, ENAGAS ho intentava amb la taxa que marcava aquesta. Després de no interposar un recurs de reposició que l’Ajuntament va desestimar en primera instància i després va acabar en un contenciós administratiu, (n.6 del jutjat de València), ara es resol donant la raó a l’Ajuntament de la Font de la Figuera.

En paraules de l’alcalde Vicent Muñoz, ‘ara ENAGAS haurà de pagar a la Font de la Figuera com correspon, des 2015. No cal que ho intenten posposar més. Seguirem lluitant en allò que considerem que és just per a la Font de la Figuera. Si hi ha tantes infraestructures i serveis que travessen el nostre terme, almenys hauran de tributar com tot fill de veí. Ni elèctriques ni altres empreses d’hidrocarburs poden menysprear la Font de la Figuera per regular-se, com s’ha intentat, sense tenir en compte en cap moment els interessos de la ciutadania. Defensarem els nostres interessos i hauran de pagar les taxes des de 2015 fins ara».

El Tribunal Suprem ja va reconèixer a la Font de la Figuera a la fi de 2017, el dret a cobrar una taxa a Red Eléctrica per l’estesa aèria, després de l’aprovació de l’ordenança.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here