La justícia torna a donar la raó a la Font de la Figuera per cobrar una taxa a ENAGAS per passar les seues instal·lacions

0
1013
Ajuntament de la Font de la Figuera

El Tribunal Suprem ja va reconèixer a la Font de la Figuera, a finals de 2017, el dret a cobrar una taxa a Red Eléctrica per l’estesa aèria

L’Ajuntament de la Font de la Figuera acaba de rebre la sentència que li reconeix el dret a cobrar una taxa a ENAGAS, per passar les seues instal·lacions pel terme municipal. Ja en el seu dia, l’any 2014, l’Ajuntament va aprovar una ordenança d’ocupació del domini públic en la qual es feia tributar a les empreses d’energia elèctrica, de gas, hidrocarburs, etc. per l’ocupació dels seus sistemes en el domini públic (muntanya pública).

El ple de l’Ajuntament, a la fi de 2014 va aprovar l’ordenança corresponent que va entrar en vigor el 2015. Aquesta ordenança va ser impugnada per aquestes empreses, tot i que finalment, el Tribunal Suprem, va donar la raó a l’Ajuntament.

Després de no aconseguir-ho amb l’ordenança, ENAGAS ho intentava amb la taxa que marcava aquesta. Després de no interposar un recurs de reposició que l’Ajuntament va desestimar en primera instància i després va acabar en un contenciós administratiu, (n.6 del jutjat de València), ara es resol donant la raó a l’Ajuntament de la Font de la Figuera.

En paraules de l’alcalde Vicent Muñoz, ‘ara ENAGAS haurà de pagar a la Font de la Figuera com correspon, des 2015. No cal que ho intenten posposar més. Seguirem lluitant en allò que considerem que és just per a la Font de la Figuera. Si hi ha tantes infraestructures i serveis que travessen el nostre terme, almenys hauran de tributar com tot fill de veí. Ni elèctriques ni altres empreses d’hidrocarburs poden menysprear la Font de la Figuera per regular-se, com s’ha intentat, sense tenir en compte en cap moment els interessos de la ciutadania. Defensarem els nostres interessos i hauran de pagar les taxes des de 2015 fins ara”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Font de la Figuera espera acabar de reparar en breu el Minat, tradicional abastidor d'aigua de la localitat

El Tribunal Suprem ja va reconèixer a la Font de la Figuera a la fi de 2017, el dret a cobrar una taxa a Red Eléctrica per l’estesa aèria, després de l’aprovació de l’ordenança.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here