La justícia tomba l’intent del PP de la Font de la Figuera de que el ple retire el sou a l’alcalde

0
10710
Ple de la Font de la Figuera.

L’òrgan judicial fonamenta la decisió en que la proposta sobre eixa matèria correspon a l’alcaldia, i en cap cas al plenari, com va impulsar l’oposició

La justícia ha desestimat el recurs presentat per la portaveu PP a l’Ajuntament de la Font de la Figuera, María José Penadés, al voltant de la decisió presa en el ple del 4 de juny del 2021 per la qual es retirava el sou a l’alcalde Vicent Muñoz (Compromís).

Des de l’ajuntament s’afirma que «tot i ser avisats sobre l’informe de secretaria i que el que plantejaven era un intent d’usurpació de les competències de l’alcaldia així com una censura al desenvolupament del càrrec, el grup municipal va intentar estirar l’assumpte».

Durant aquella sessió, l’alcalde Vicent Muñoz, atesos els informes jurídics sol·licitats a la Secretaria Municipal, va denegar que es poguera votar la moció popular per la mateixa raó que ara confirma el jutjat: la llei atribueix la proposta per a adoptar eixe acord exclusivament a l’alcaldia, cosa que no va ocórrer, i en capcas al plenari, com va impulsar el PP. Alerten així des del govern municipal que «amb eixe intent s’envaïen les competències de l’alcaldia i s’infringia el procediment per desgastar i saturar l’administració».

L’alcalde de la Font de la Figuera, ha mostrat «tranquil·litat» en entendre que s’ha ajustat en tot moment a la normativa i ha animat a la portaveu i a tot el grup municipal popular «a demanar disculpes a la Font de la Figuera, a canviar l’actitud i a mostrar la voluntat d’acostar postures i sumar idees i propostes que ajuden a resoldre les necessitats reals del veïnat perquè en política no tot val».

El govern local afirma que «posar pals en les rodes per a generar crispació, la desqualificació personal, tractar de llevar el sou a les persones que treballen en l’ajuntament o judicialitzar la vida política i institucional del poble, és just el que les fontines i els fontins no necessiten». «Necessitem pau, tranquil·litat i unitat en moments tan complexos com els que vivim», afegeix Irene Vila, primera tinenta d’alcalde

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí