La justícia investiga presumptes irregularitats urbanístiques a Sueca de l’etapa de Baldoví com a alcalde

0
2945
Joan Baldoví.

El cas té el seu origen en una denúncia presentada en 2007 per uns propietaris d’una urbanització davant unes obres annexes sense llicència

El Jutjat d’Instrucció número 2 de Sueca investiga un suposat cas de prevaricació a l’Ajuntament de Sueca comés durant el mandat de Joan Baldoví -actual diputat en el Congrés per Compromís- per no haver acatat les ordres de paralització i demolició d’unes obres que van ser declarades il·legals.

Segons han informat fonts judicials a EFE, recentment la secció segona de l’Audiència Provincial de València ha rebutjat l’arxivament de la denúncia acordat pel citat jutjat i ha ordenat que es mantinga la investigació penal per tindre el cas indicis de prevaricació o almenys de desobediència “per inactivitat davant les infraccions administratives detectades”.

El cas té el seu origen en una denúncia presentada en 2007 per uns propietaris d’una urbanització davant unes obres annexes sense llicència que incorrien a més en un excés de volumetria. La il·legalitat d’aqueixes obres va ser reconeguda pel Consistori, els serveis jurídics del qual van ordenar la paralització d’aquestes.

El cas va arribar fins al TSJCV, que va donar la raó als denunciants, encara que les successives ordres, primer de paralització de les obres, i després de demolició, mai van arribar a executar-se.

El passat 25 de gener l’Ajuntament va decretar la caducitat i arxivament de l’expedient, i al febrer va obrir un nou per a donar compliment a la sentència del TSJCV.

Aquesta circumstància, segons el parer dels magistrats de la secció segona, “no guarda relació amb el que va ser l’objecte del procediment la caducitat del qual s’ha ordenat, ni podria impedir, en cas d’acreditar-se que la inactivitat es reputase com a injusta, que la conducta fóra penalment rellevant”.

Segons informa aquest dijous el diari Las Provincias, en el marc d’aquestes perquisicions el Jutjat d’Instrucció número 2 ja ha citat a declarar a dues funcionàries municipals per al pròxim 22 de gener i hauria tractat -sense èxit- de fer efectiva, a través del Consistori, la citació a Joan Baldoví i l’actual secretària autonòmica de Cultura, Raquel Tamarit, ja que tots dos han sigut alcaldes de la localitat.

La condició d’aforat de Baldoví impediria, en principi, que aquest jutjat d’instrucció poguera citar-lo a declarar, ja que la competència per a investigar-lo resideix exclusivament en el Tribunal Suprem, encara que el exalcalde podria fer-ho de manera voluntària i fins i tot per escrit.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí