La justícia dóna la raó a Xàtiva que no haurà de tornar la plusvàlua de 635.127 € al centre comercial Plaza Mayor

0
1304
Centre comercial Plaza Mayor de Xàtiva

L’empresa reclamava les liquidacions de l’Impost sobre l’Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana per la transmissió de quatre finques on es va construir el centre comercial

Un glop d’aire davant de contínues sentències contràries. El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha donat la raó a l’Ajuntament de Xàtiva en relació a la plusvàlua que aquest ajuntament va cobrar l’any passat 2014 per la transmissió del centre comercial Plaza Mayor. En aquell moment es va generar una plusvàlua de 635.127 euros que l’empresa transmisora va portar més tard a la via judicial. Finalment, tres anys després, el recurs que van presentar ha sigut desestimat.

L’empresa reclamava les liquidacions de l’Impost sobre l’Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (IIVTNU) per import de 635.127 euros que es correspondrien a la transmissió de quatre finques en les quals es va construir el centre comercial de Xàtiva, demanda que el Tribunal Superior considera no acreditada.

«Es tracta d’una bona notícia per a la ciutat perquè en cas de prosperar el recurs d’apel·lació de l’empresa hauria suposat retornar els diners ingressats en 2014, generant així un nou forat en les arques públiques. Per una vegada, hem tingut sort», ha manifestat el regidor d’Economia i Hisenda de Xàtiva, Ignacio Reig.

Precisament en el ple del passat dissabte, la corporació municipal va aprofitar a petició del regidor per a felicitar els treballadors d’IBI i plusvàlua de l’Ajuntament de Xàtiva per la seua diligència en defensa de l’interés públic i l’adequada meritació d’aquesta plusvàlua, que finalment ha derivat en una sentència favorable per a l’Ajuntament. «Era un tema jurídic d’especial importància en el qual finalment se’ns ha donat la raó, i per això crec que era just felicitar-los per la seua tasca», ha explicat Reig.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Ciudadanos se suma a les reclamacions a Foment de la millora de la línia de tren Xàtiva-Alcoi

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here