La justícia avala al Consell en la reversió pública de l’Hospital d’Alzira que va privatitzar el PP

0
1380
Hospital de la Ribera, a Alzira

El TSJCV desestima el recurs de Ribera Salud afirmant que l’Administració no està obligada a seguir cap procediment per a donar per finalitzat un contracte per venciment de termini

La Secció Cinquena de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha desestimat el recurs presentat per la UTE Ribera Salud II contra la decisió de la Generalitat de recuperar la gestió pública directa de l’hospital d’Alzira i l’atenció sanitària integral en aqueix departament de salut.

La sentència, notificada aquest dijous a les parts i contra la que cap recurs davant el Tribunal Suprem, rebutja els dotze motius esgrimits pels recurrents en la seua demanda després de la negativa de la Conselleria de Sanitat Universal a prorrogar el contracte amb l’empresa concessionària del servei, que va quedar extingit el 31 de març de 2018.
“L’Administració no està obligada a seguir cap procediment per a donar per finalitzat un contracte per venciment de termini, almenys des d’un prisma teòric”, assenyalen els magistrats.

D’acord amb l’estipulat en el contracte, no cabia la seua pròrroga tàcita i, mancant acord entre totes dues parts, “l’Administració podria haver arribat el dia 30 i posar en coneixement de Ribera Salud II que l’endemà es faria càrrec de l’hospital i zona sanitària”, precisen.

El tribunal rebutja pronunciar-se sobre la gestió desenvolupada per Ribera Salud II perquè “no guarda relació amb l’objecte del procés”, ni tampoc sobre si és preferible una gestió directa o indirecta dels serveis públics, perquè totes dues fórmules són legals.

A més, entén que el procediment que use l’Administració per a recuperar la gestió directa de l’àrea sanitària “té una importància relativa”. Únicament té per objecte “assumir de nou un servei sense estridències i precipitacions i amb el menor nombre d’inconvenients per als usuaris”, precisa la Sala.

En qualsevol cas, el procediment que es va seguir, segons es recull en la resolució, va ser “raonable donada la complexa situació”, també en els aspectes relatius al personal laboral.
La fallada, que imposa als recurrents les costes del procés, confirma així la resolució del 27 de maig de 2017 del director general de Recursos Humans i Econòmics de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat que desestimava el recurs de reposició presentat per l’empresa contra la reversió de la gestió sanitària en el departament la Ribera.

Igualment, ratifica la decisió adoptada per la instructora del procediment de pròrroga del contracte, de febrer de 2017, de rebutjar una prova testifical sol·licitada per l’empresa demandant. Aquesta prova “va estar ben denegada”, segons la Secció Cinquena del TSJCV.
La sentència estableix que “l’opinió de la Conselleria de Sanitat sempre va estar clara i patent”, la decisió “ja estava presa” i “no necessitava ser ratificada a presència judicial”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here