La Junta Local de Seguretat de Sagunt coordina el tancament perimetral de la ciutat dels caps de setmana

0
2060
Imatge de la reunió telemàtica de la Junta de Seguretat de Sagunt.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha estat acompanyat per responsables de la Policia Nacional, Guàrdia Civil, Policia Adscrita i Policia Local

Davant la nova normativa decretada de noves restriccions amb motiu de la situació de la Covid-19, aquest dimecres s’ha celebrat, de manera telemàtica, una reunió extraordinària de la Junta Local de Seguretat en la qual s’han coordinat les mesures pel tancament perimetral de la ciutat durant els caps de setmana.

En esta reunió, l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha estat acompanyat per responsables de la Policia Nacional, Guàrdia Civil, Policia Adscrita i Policia Local de Sagunt. Durant la reunió, tots ells han exposat els seus diferents punts de vista.

«Hui hem tingut Junta Local de seguretat amb la vista posada en el cap de setmana i en este confinament perimetral municipal decretat per la Generalitat Valenciana que busca reduir al màxim els contactes socials per evitar qualsevol tipus de contagi que agreuge encara més la situació sanitària i pandèmica que vivim», ha assenyalat Moreno.

Des de l’Ajuntament de Sagunt i la Regidoria de Policia Local, i en coordinació amb la resta de Cossos i Forces de Seguretat, es realitzaran controls de vigilància per al compliment de les restriccions sobre mobilitat i confinament perimetral ordenat per Presidència de la Generalitat Valenciana, realitzant controls constants i aleatoris en les diferents vies d’accés als nuclis de població des de les 15.00 hores del divendres fins a les 06.00 hores del dilluns.

L’objectiu principal d’estos controls és el compliment del tancament perimetral i la limitació de la mobilitat ordenat des de la Generalitat amb motiu de les actuals restriccions amb motiu de la Covid19, sempre tenint en compte les excepcions degudament justificades.

En este sentit, la regidora de Policia Local, Natalia Antonino, ha assenyalat que des de l’ajuntament, la regidoria de Policia Local i el Cos de Policia Local de Sagunt, «s’apel·la a la responsabilitat i col·laboració de tota la ciutadania per al compliment de l’actual normativa en matèria Covid, l’objectiu de la qual, durant el temps que duren estes mesures, no és un altre que el de vetlar per la salut de tots els ciutadans i ciutadanes».

Des del departament de policia local s’ha incrementat els efectius en els diferents torns durant tot el cap de setmana i fins que es mantinguen les mesures restrictives, tenint com a directriu principal els controls que seran constants i les patrulles actuants que s’aniran desplaçant entre els diferents punts d’accés per a una major operativitat i eficàcia del servei.

Principalment es controlarà el compliment de la normativa de prevenció de la Covid sobre l’ús de mascaretes quan el transport siga de persones no convivents; el control de l’horari del toc de queda de 22.00 a 06.00 hores; i el control del tancament perimetral amb restricció de moviments d’entrada i eixida del terme municipal amb les excepcions establides.

«Sol·licitem a la ciutadania màxima responsabilitat, precisament, per assegurar el bon funcionament d’este confinament perimetral municipal i poder reduir el nombre de casos i, amb això, tornar a la normalitat en el menor temps possible», ha manifestat l’alcalde.

Cal assenyalar que esta reunió se suma a la celebrada ahir amb la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, on van ser convocats els representants de seguretat de les principals poblacions de la Comunitat Valenciana que aplicaran el tancament perimetral durant els caps de setmana. A esta reunió va assistir, via telemàtica, la regidora de Policia de Policia Local, Natalia Antonino; i el comissari principal cap de la Policia Local de Sagunt, Rafael de Manuel.

Així mateix, demà el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha convocat una reunió telemàtica sobre coordinació dels municipis amb reducció de mobilitat social en la qual participaran Darío Moreno, Natalia Antonino i Rafael de Manuel.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí