La Junta de Festers d’Ontinyent aprova suspender els Moros i Cristians pel coronavirus i ara ho han de ratificar les comparses

0
2511
Imatge de les festes de Moros i Cristians d'Ontinyent

La junta explica que s’ha esperat durant les últimes setmanes per prendre una decissió, però que “l’escenari que se’ns presenta no és gens optimista”

La Junta de Govern de la Societat de Festers d’Ontinyent va celebrar aquest diumenge una sessió telemàtica en la que es va aprovar per unanimitat la suspensió de les Festes de Moros i Cristians 2020, programats per a la segona quinzena d’agost. Esta decisió haurà de ser refrendada a partir d’ara pel 80% de les comparses que integren la societat.

En la mateixa reunió també es va aprovar mantenir per a les Festes de 2021 tant els càrrecs i primers tro com l’ordre de les comparses d’enguany. En cas de ratificar-se l’acord també s’ha avançat que no es girarà l’import del 40% restant de la quota del carnet de la Societat de Festers que hauria de fer-se efectiu a data de 30 de juny de 2020.

Els festers han manifestat que “al llarg de les últimes setmanes l’equip de govern de la Societat de Festers, i en especial el seu president, han mantés l’ànim i l’esperança en que la situació millorara, i com a conseqüència en que la celebració de les Festes fóra possible”. així expliquen que han estat “motivats per la possibilitat de mantindre la tradició, la història, el sentiment, la il·lusió i la convivència festera” així com també “sense deixar de pensar també en el vessant artístic i econòmic de les Festes”.

Amb tot la Junta de Festers apunten que “quasi acabat el mes d’abril, data límit aproximada que ens vam marcar per tal de plantejar decisions al respecte, l’escenari que se’ns presenta no és gens optimista”. Expliquen que “el contacte continu que el president d’esta Societat manté amb l’Ajuntament d’Ontinyent, amb diferents Conselleries i amb Delegació del Govern ens fa arribar informacions gens esperançadores respecte a la concentració de persones, tant a curt com a mig termini”.

D’esta forma la decisió final haurà de ser aprovada per les mateixes comparses, apuntant tot això a una més que probable suspensió de les Festes de Moros i Cristians d’Ontinyent 2020 i que s’haurà de passar a l’any 2021.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here