La jove espanyola detinguda per gihadisme a Cullera pretenia unir-se al ISIS i “convertir-se en màrtir”

0
1453
Imatge de la detenció de la jove a Cullera.

La detinguda anava a casar-se amb un gihadista a Síria i ja havia enviat 5.000 euros al moviment radical islamista

La jove espanyola detinguda aquesta setmana a Cullera com a presumpta gihadista pretenia viatjar a Síria per unir-se al ISIS i “convertir-se en màrtir”. La Policia Nacional ‘ha detinguda per la seua presumpta participació en els delictes d’integració en organització terrorista, finançament, desplaçament a zona de conflicte i apologia del terrorisme.

L’operació ha sigut duta a terme per agents de la Comissaria General d’Informació, amb la col·laboració de la Brigada Provincial d’Informació de Màlaga i la Brigada Provincial d’Informació de València. La Fiscalia de l’Audiència Nacional i del Jutjat Central d’Instrucció número u han supervisat la investigació, la qual ha comptat amb la participació del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) i de l’Agència EUROPOL.

La investigació va començar quan els agents van detectar la presència d’una dona fortament radicalitzada en la localitat valenciana. Es va comprovar com la detinguda havia patit un canvi radical, passant de portar una vida totalment occidentalitzada a vestir el niqab i defensar els preceptes més radicals del gihadisme.

El gener passat, la detinguda va viatjar fins a Turquia on va entrar en contacte amb membres de les estructures gihadistes assentats en el nord-oest de Síria. Després del seu retorn al seu domicili a Cullera, va continuar mantenint de manera permanent aquestes interaccions arribant a enviar prop de 5.000 euros a membres del ISIS a través de facilitadors assentats en eixe país.

Els especialistes en la lluita antiterrorista van detectar que en els contactes de la detinguda amb els combatents terroristes, aquesta els animava a continuar amb el gihad violent i s’oferia per a ser la seua esposa.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Los bomberos controlan el incendio de una empresa de reciclaje y cartón del polígono Alcodar de Gandia

Volia viatjar a Síria a la fi del mes de novembre

La intenció de la detinguda, segons ha informat la policia, era viatjar a Síria a finals de novembre amb la finalitat de contraure matrimoni amb un dels gihadistes que va conéixer a través de les xarxes socials. El mes de setembre passat, la investigada va deixar el seu treball dedicant-se de manera exclusiva a la recopilació de diners, que obtenia a través de la comissió d’il·lícits penals, per a sufragar-se el viatge a “zona de conflicte”.

La jove hauria planificat fer-se amb documentació falsa amb la qual poder ocultar la seua nacionalitat espanyola i arribar a la zona fronterera de Turquia amb Síria. Allí un passador l’ajudaria a travessar la frontera i arribar a la zona controlada pels gihadistes en el nord-oest de Síria, comptant per a això amb el suport dels seus contactes en aqueix país.

Els investigadors destaquen que la informació estava agreujada “pel seu desig de ‘ser màrtir’ i el seu recent enaltiment als atemptats comesos a França”. Per això van decidir procedir a la seua immediata la seua detenció i neutralitzar l’amenaça que representava.

Durant l’operació realitzada dimecres passat, els agents van practicar dos registres domiciliaris on van intervindre nombrós material electrònic i documentació.

Aquest divendres  la detinguda ha sigut posada a la disposició del titular del Jutjat Central d’Instrucció n.1, decretant el seu ingrés a la presó.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here