La IV fase del Programa d’Integració de Xàtiva dóna feina a 15 persones més amb necessitats especials

0
1123
Ajuntament de Xàtiva

Aquestos treballadors compliran sis mesos desenvolupant tasques auxiliars en distints departaments municipals, amb un règim de mitja jornada

Este dilluns comencen a prestar servei a l’Ajuntament els 15 nous treballadors que s’integren en el Programa de Polítiques Inclusives (PI) de la Regidoria de Benestar Social. Aquestos treballadors compliran sis mesos desenvolupant tasques auxiliars en distints departaments municipals, amb un règim de mitja jornada.

Per a cobrir els salaris d’aquestos nous treballadors, Benestar Social destina un pressupost de 33.000 euros en 2017. Les destinacions dels nous empleats municipals són la brigada de serveis públics, el castell, Sant Domènec, la Casa de la Ciutat, la Casa de Cultura, el Jardí del Palasiet, Sant Agustí i el CCX. Un servei municipal que es veurà especialment reforçat pels nous treballadors serà el servei d’assistència domiciliària, amb tres de les quinze persones incorporades.

Es tracta de la quarta fase del Programa de Polítiques Inclusives. Aquest programa es va iniciar en març de 2016 i ha suposat que, fins el moment, 72 persones amb necessitats especials -moltes de les quals reunien la condició d’usuaris de Benestar Social- trobaren treball durant sis mesos. L’objectiu general del PI és facilitar la integració dels seus beneficiaris en el món laboral, oferint-los un treball com a element estructurant de la vida, de la integració i del conjunt de relacions socials. Les persones beneficiàries han estat seleccionades per l’equip social base de l’Ajuntament entre els usuaris que compleixen una sèrie de requisits explicitats al programa.

El nivell de satisfacció per les tasques desenvolupades pels beneficiaris del PI és alt, atesos els informes d’avaluació elaborats pels Serveis Socials de l’Ajuntament. En el cas de la quarta fase del PI, els beneficiaris han d’acomplir una sèrie de requisits, com la condició de ser usuaris de Benestar Social, ser aturat de llarga duració, amb risc o en situació d’exclusió social, estar empadronat a Xàtiva o que la seua unitat familiar no tinga cap tipus d’ingrés.

Per a poder supervisar el correcte funcionament del programa, s’estableix un pla de seguiment entre els beneficiaris i els serveis socials municipals. Amb aquest seguiment, s’avaluaran les tasques desenvolupades, la participació i implicació de l’usuari en el programa i aspectes relatius a l’assistència i puntualitat al lloc de treball.

La regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, assegura que “aquest programa està oferint bons resultats i per això té la continuïtat que ens ha dut fins a la quarta fase. Gràcies a la seua participació en el PI, alguns usuaris qui estaven en risc de desnonament, ho han evitat perquè han pogut fer front al pagament de lloguers. Altres que tenien problemes d’absentisme escolar amb els seus fills han aconseguit escolaritzar-los gràcies al seguiment de l’equip social. En definitiva, els resultats de les distintes fases han estat molt positius i esperem poder mantenir-lo durant molt de temps”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí