La Informació-fem no aconsegueix embrutar Ontinyent

0
714

La desinformació és una de les habilitats dels règims totalitaris i de la gent sense arguments. A açò contribueix la falta de contrast de certes informacions que no busquen esclarir fets, sinó llançar insídies. Açò és el que ha succeït amb el retard en el cobrament dels rebuts de la brossa a Ontinyent. La qüestió és simple: els veïns d’Ontinyent van pagar més tard la brossa de 2016 perquè abans haguera pogut ser il·legal.

Ho explicarem cronològicament. Els serveis jurídics municipals van detectar a principis de 2016 que havia caducat el conveni que permet al servei de Gestió Tributària de la Diputació de València cobrar el rebut del fem dels 92 municipis de les comarques de la Costera, la Canal, la Vall d’Albaida, la Safor i la Vall d’Aiora-Cofrents. El citat conveni datava del mes de juliol de 2011 i establia un període de vigència de 4 anys, per la qual cosa al maig de 2016 portava caducat quasi un any. El recurs presentat per l’Ajuntament d’Ontinyent, que va ser l’únic que es va presentar, va portar a la diputació a suspendre cautelarment el cobrament del rebut als veïns d’Ontinyent, una decisió que va ser avalada per un informe del cap dels serveis jurídics.

El recurs d’Ontinyent va aconseguir, en tot cas, que el Consorci de Residus i la Diputació renovaren el citat conveni en el mes de novembre. Amb el conveni actualitzat es va cobrar la taxa als veïns d’Ontinyent, encara que va motivar que el període de pagament s’allargara fins a finals de gener de 2017.

Resulta lògic que comptablement, al tancament de l’exercici de 2016, el Consorci encara no haguera cobrat la totalitat de la taxa d’Ontinyent, una situació ja regularitzada perquè els veïns han pagat la seua taxa amb un conveni, açò sí, legalitzat, per la qual cosa no ha existit cap “quebrant” , com es va atrevir a lliscar la interventora del Consorci, en un informe en el qual aboca opinions i consideracions extrajurídiques, quan no calumnioses, impròpies del càrrec que ocupa.

El que caldria plantejar-se és com el Consorci de Residus ha permès que es cobrara als veïns mitjançant un conveni amb la Diputació que havia caducat, alguna cosa que l’esmentada interventora ni tan sols qüestiona, la qual cosa ve a confirmar el que cercava amb la redacció d’un informe d’aquestes característiques, que ara només ha servit perquè el Partit Popular ho utilitze per a llançar mitges veritats i acusacions sense fonament. Remoure la brossa per a embrutar amb ella.

Patrícia Folgueras, regidora de Sostenibilitat d’Ontinyent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here