La inclusió cuina la millor paella a Cullera

0
2223
Concurs inclusiu de paelles de Cullera 2019.

El primer concurs internacional de paelles per a persones amb capacitats especials celebrat el dissabte a Cullera va deixar una única gran vencedora: la inclusió. Una trentena de persones i quinze restaurants van participar en este esdeveniment gastronòmic que se celebrà en el marc del III Festival Internacional de Rugbi Inclusiu.

El resultat fou espectacular per partida doble. D’una banda, les paelles cuinades  aconseguiren un alt nivell culinari, segons el parer del jurat d’experts. D’altra, la capacitat de treball i compenetració demostrada pels 15 equips mixtos de xefs professionals i persones amb algun tipus de discapacitat intel·lectual, va fregar la perfecció.

Des de les 20 hores els restaurants en lliça van començar la preparació del plat estrela de la gastronomia valenciana. Amb paciència, i tot i el desconeixement de la recepta per part de molts participants arribats d’Escòcia o Anglaterra, l’ambient anà impregnant-se de l’inconfusible aroma que acompanya al sofregit i a l’arròs.

Els participants —alguns per primera vegada en la seua vida— havien d’elaborar una paella valenciana per a deu comensals seguint les instruccions dels xefs. Dividits per equips, van tindre una hora per a elaborar la recepta. El termini es va complir rigorosament.

El jurat, presidit pel prestigiós Paco Franco —va ser l’últim president del IV Concurs Nacional de Paella de Cullera— ho tingué difícil a l’hora de deliberar. Juan Femenía, Rosita Amores, Juanma Romero, Carlos Julián, Manuel Pérez i José R. Lozano se les van vore i van desitjar per a ser equànimes en la seua fallada.

Finalment, va haver-hi fumata blanca. L’equip del Restaurant Eliana Albiach de Cullera va aconseguir alçar-se amb el primer premi del jurat mentre que el segon guardó va recaure en el restaurant Casa Picanterra.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  CSIF insta a Sanitat a reforzar las bases del SAMU en Gandia, Oliva, Sueca, Cullera, Paterna, Utiel o Buñol y alerta de las carencias del servicio

El tercer lloc se l’emportà el restaurant Ulisses Piga, del qual també formava part el mateix  alcalde de la localitat, Jordi Mayor. El premi especial ‘Spirit of paella’, que reconeixia l’esperit d’equip va anar a parar al restaurant El Blanco.

El principal objectiu del I Concurs Inclusiu Internacional de Paella era donar visibilitat als entorns de treball inclusius. Es va complir amb escreix.

 

Rugbi

L’esdeveniment s’emmarca en la celebració del III Festival Internacional de Rugbi Inclusiu que ha tingut lloc este cap de setmana a Cullera amb la participació de sis equips procedents d’Escòcia, Anglaterra, País Basc, Catalunya i la Comunitat Valenciana. Entre ells, el Club de Rugbi Cullera, impulsor de la iniciativa amb el suport institucional de l’Ajuntament. Els partits van tindre lloc a la vesprada en el camp municipal Juan Palomares Corella amb un gran èxit de participació en un torneig que no té rang competitiu.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here