La guerra política en Caixa Ontinyent acaba enfrontant a Jorge Rodríguez amb la Universitat de València

0
2617
Jorge Rodríguez, parla amb la rectora mavi Mestre amb Ximo Puig al darrere

La Fundació Universitària de la Vall d’Albaida tria les seues dues vocals de Caixa Ontinyent amb el vot decisiu de l’alcalde, criticant la postura de la UV

La guerra desencadenada entre els sectors de poder dins de Caixa Ontinyent que està tensionant les relacions entre els partits del Botànic (PSPV i Compromís) i l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, (exsocialista, ara en La Vall ens Uneix), va tindre aquest dijous una última batalla que ha enfrontat al mateix Rodríguez amb la Universitat de València.

El xoc es va produir en l’elecció dels dos vocals que representen a la Fundació Universitària de la Vall d’Albaida (FUVA) en Caixa Ontinyent, emmarcada dins de la renovació de 29 vocalies que s’ha de fer ara. Aquesta fundació tradicionalment ha presentat els seus dos candidats per consens, però aquesta vegada es va trencar en presentar-se diferents candidatures dels dos bàndols.

Segons expliquen fonts pròximes a Jorge Rodríguez fa uns 15 dies es va presentar una proposta amb un candidat per cada família: Eduardo Úbeda (per part de l’Ajuntament d’Ontinyent) i Dolors Montagud (per part de sindicats, Universitat de València i Mancomunitat de la Vall d’Albaida -controlada per PSPV i Compromís-). No obstant això aquest segon bàndol va optar per presentar dos candidats pròxims, Montagud i Jordi Belda, amb l’abstenció de Caixa Ontinyent i de les empresarials ATEVAL i COEVAL, la qual cosa va provocar que Rodríguez decidira suspendre la votació per no aconseguir-se el consens.

Des dels cercles de Jorge Rodríguez s’ha vist la mà per darrere del ‘Palau’, en referència a Ximo Puig, assenyalant que es va demanar a la rectora de la UV Mavi Mestre que fera costat als seus candidats. Això ha sentat malament a l’alcalde d’Ontinyent i les seues fonts pròximes recorden que «hi ha hagut una bona relació històrica amb la UV, amb l’anterior rector Esteban Morcillo això no va ocórrer, sempre es donava suport al que proposava el president de la FUVA», que és l’alcalde d’Ontinyent.

Aquesta situació a més ha servit perquè els pròxims a Rodríguez recordaren la bona relació històrica que s’ha tingut amb la UV que ha fructificat amb un nou campus així com l’ampliació de graus. Però ara subratllen que la FUVA està finançada «únicament amb diners de l’Ajuntament i de Caixa Ontinyent, ningú més aporta fons».

Finalment aquest dijous es va tornar a reunir la FUVA per a votar als vocals i ja es va produir una delimitació clara de dos bàndols: els que feien costat a Montagud i Belda, amb la UV (2 vots), UGT (1), CCOO (1) i Mancomunitat (1); i d’altra banda Eduardo Úbeda i Àngela Cobos, amb l’Ajuntament (3), ATEVAL (1) i COEVAL (1), empresarials que no van assistir a la reunió però van delegar el seu vot en Rodríguez. D’aquesta forma es va produir un empat ja que Caixa Ontinyent (amb 3 vots) es va abstindre, i al final va decidir el vot de qualitat del president, de Jorge Rodríguez, nomenant-se a aquests últims candidats.

Imatge de la reunió dels membres de la Fundació

Crítiques

Així els elegits són un director d’Operacions d’una empresa joguetera i una professora d’Economia de la UV, però des de la universitat es critica que Úbeda és germà d’un regidor de l’equip de govern de Rodríguez, Pablo Úbeda. A això es respon que ja era membre del consell de Caixa Ontinyent d’abans que el seu germà fóra triat regidor.

A més també s’ha acusat els cercles de Jorge Rodríguez d’haver «pressionat» durant el temps de suspensió de l’elecció per a aconseguir nomenar als seus candidats, al que es va respondre que «als empresaris no se’ls necessita convéncer que no voten als candidats dels sindicats».

Finalment també s’ha acusat de proferir amenaces contra el vicerector de projecció territorial, Jorge Hermosilla. Aquesta acusació, segons les fonts pròximes a Jorge Rodríguez es basaria en la poca duració de la reunió del patronat, de la qual es va queixar Hermosilla afirmant que «no feia falta vindre per a tan poc temps», al que va ser replicat que «per a votar contra el president, millor no vingues».

Presidència de Caixa Ontinyent

Però aquest capítol que ha sigut definit com «una tempesta en un got d’aigua» segons els pròxims a Rodríguez, té com a teló de fons la mateixa presidència de Caixa Ontinyent, que en principi no ha de ser canviada fins a l’any 2023. No obstant això aquests últims dies s’ha recordat que en 2017, la renovació d’Antonio Carbonell (en el càrrec des de 2011) va ser pactada amb Jorge Rodríguez assumint un relleu a mig mandat, que passaria llavors a les mans del catedràtic d’Organització d’Empreses de la UV, Josep Pla Barber.

No obstant això després de l’eixida de Rodríguez del PSPV per la seua investigació en el cas Alqueria es van trencar les influències polítiques i aquest pacte ja no es contempla des de les files socialistes, entenent que Pla és una persona pròxima a Rodríguez. Ara en principi Carbonell seguirà fins a la fi del seu mandat, però sempre condicionat a tindre suport de l’assemblea.

No obstant això els pròxims a Jorge Rodríguez afirmen que no tenen res en contra de Carbonell, recordant així que ja va tindre suport en el seu nomenament en 2011 amb Rodríguez ja com a alcalde, i que en 2017 va ser reelegit sent nomenat vocal precisament a proposta de la FUVA.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí