La Granja de la Costera repetirà les seues eleccions municipals el diumenge 17 de novembre

0
2746
Carlos Garrido, en la presa de possessió de l'alcaldia en 2015

La Junta Electoral Central va invalidar el resultat que va donar la victòria per un vot al PSPV de Carlos Garrido, per la constitució de l’única mesa electoral

La Granja de la Costera repetirà les seues eleccions municipals una setmana després de les eleccions generals, el diumenge 17 de novembre, i així decidir si el socialista Carlos Garrido tornarà a repetir en el càrrec o entrarà a governar el PP.

Els 247 electors de la localitat hauran de tornar a passar per les urnes després de que la Junta Electoral Central invalidara el resultat del 26 de maig per irregularitats en la constitució de l’única mesa electoral. El PSPV va guanyar al PP per tan sols un vot, amb 107 paperetes enfront de les 106 dels populars, que li van valdre quatre dels set regidors. La participació va superar el 90%, amb una abstenció de 20 persones.

El PP va impugnar l’ajustada majoria en la junta electoral de zona, en la localitat de Xàtiva, que va estimar la reclamació i la va elevar a l’organisme superior. La clau de la denúncia està en la constitució de la mesa electoral; el primer vocal titular s’integrava en la llista del PSPV, una incompatibilitat legal que van denunciar els populars, mentre que els socialistes argumentaven que s’hauria d’haver realitzat la denúncia en el moment de la constitució de la taula.

La Junta va considerar que el vocal socialista tenia l’obligació «inexcusable» de posar en coneixement de la junta la circumstància en el mateix moment del sorteig i entén que «constitueix un vici substancial que afecta a tot el procediment de votació i pot haver sigut determinant en el resultat de l’elecció», que es va saldar amb la diferència d’un vot.

El Consell de Ministres va aprovar el 20 de setembre el reial decret pel qual es convoquen les eleccions locals en 35 municipis de tot el país, aquells en els quals no es va presentar cap candidat en les municipals del 26 de maig i en altres tres l’escrutini dels quals va ser anul·lat per irregularitats. La Granja de la Costera és l’únic municipi valencià que tornarà a les urnes per a elegir alcalde en 2019.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí