La Granja de la Costera haurà de repetir les eleccions municipals

0
900
Carlos Garrido, en la presa de possessió de l'alcaldia en 2015

Les eleccions, guanyades pel PSPV per un sol vot, van ser impugnades davant la Junta Electoral de Xàtiva, que ha acceptat el recurs en base a una constitució irregular de l’única mesa electoral

La Granja de la Costera, la localitat on el PSPV va guanyar les eleccions per un sol vot davant el PP, haurà de repetir les eleccions municipals. Així ho ha decidit la Junta Electoral Central després d’estimar el recurs del PP que va reclamar davant l’organisme tant per la disconformitat de la comptabilització de dues paperetes amb desperfectes, però també per la constitució irregular de l’única mesa electoral, causa esta última que ha provocat la nul·litat del procés.

La localitat de la comarca de la costera, amb un cos electoral de 247 votants, va tindre un resultat de 107 a 106 i un 92% de participació, la qual cosa li va valdre la reelecció a Carlos Garrido, alcalde des de 2007. Però esta victòria in extremis l’ha batallada el PP fins a últim moment i de moment està aconseguint resultats. La clau està en la constitució de la mesa electoral ja que el primer vocal titular integrava la llista electoral del PSPV, una incompatibilitat que va denunciar el PP i va plasmar a l’acta, i que els socialistes contrargumentaven que s’hauria d’haver fet  la denúncia en el moment de la constitució de la taula.

No obstant la JEC, segons explica el diari Levante-EMV ha estimat el recurs dels populars i ha declarat nul·les les eleccions locals, contestant-li al PSPV que el vocal en qüestió que integrava la llista tenia l’obligació «inexcusable» de posar en coneixement de la junta la circumstància en el mateix moment del sorteig.

Davant esta situació la JEC entén que «constitueix un vici substancial que afecta a tot el procediment de votació i pot haver sigut determinant en el resultat de l’elecció», que recordem es va determinar per un únic vot. Esta circumstància hauria implicat la repetició dels comicis únicament en la mesa electoral en qüestió, però el fet de ser mesa única suposa la repetició total de les eleccions de la Granja de la Costera.

Però a més a més, segons informa el mateix diari, la JEC també ha informat que remetrà els fets davant el Ministeri Fiscal per si foren constitutius d’un delicte electoral.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí