La Generalitat ultima les bases per culminar la concentració parcel·lària de Pego-Oliva després de cinquanta anys

0
4782
Oliva, Pego
Un dels moments de la visita.

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica està a punt de concloure el document que conté les bases provisionals de la concentració parcel·lària a la Marjal de Pego-Oliva. Així li ho ha comunicat el secretari autonòmic d’Agricultura, Roger Llanes, i el director general d’Agricultura, Antoni Quintana; a l’alcalde d’Oliva i als regidors d’Agricultura i Tursime.

Els treballs per a l’elaboració d’aquestes bases, que es van iniciar al març de 2019 i s’han centrat en una tasca d’investigació dirigida a aclarir la propietat de les parcel·les, obrin la porta per a la culminació d’un llarg i històric procés de concentració parcel·lària que es va iniciar fa 50 anys i que s’ha vist sotmès a múltiples avatars, segons apunten fonts municipals.

El procés permetrà aclarir la propietat de les parcel·les, reordenar el cultiu de l’arròs en el marc de el parc natural, així com la zona de màxima protecció i dur a terme inversions semblants a altres zones humides que el posen en valor i milloren l’experiència dels visitants, assenyalen les mateixes fonts.

En el perímetre de parc natural a què afectarà la concentració, al voltant de 880 hectàrees, hi ha registrats un total de 916 propietaris. Molts d’ells tenen les seues terres a la zona de parc protegit, unes 400 hectàrees, de les quals, de moment la Generalitat ja té en propietat al voltant de 170. Seran les 230 restants les que haurà d’adquirir durant els propers tres anys, el termini estimat per liquidar el projecte.

La Conselleria ha anunciat diverses opcions com la permuta de terrenys, és a dir, el propietari intercanvia un terreny que té a la zona de màxima protecció per un altre a la zona de cultiu i que és de propietat de la Generalitat. Per altre costat també es preveu la compra de terrenys per part de Consell. «Una iniciativa que arrencarà aquest mateix any, ja que segons ha confirmat aquest matí el secretari autonòmic ja hi ha una partida de 300.000 euros per iniciar aquest procés».

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here