La Generalitat treballa per donar solució al clavegueram de Llíria

0
761

La Conselleria de Territori ultima la viabilitat tècnica de construcció del tercer ramal de Col·lectors Generals a la zona d’urbanitzacions de l’entorn de Sant Vicent. El projecte de col·lectors generals de les urbanitzacions de Llíria sorgeix de la necessitat de regular el sanejament de la zona que abasta des de la carretera d’Alcubles i el col·lector general a l’EDAR Camp de Túria.

Segons el diputat autonòmic i portaveu de Compromís-Move, Paco Garcia Latorre, l’any 1992, es va redactar un estudi de col·lectors per a les urbanitzacions de la zona anomenada Entorn de Sant Vicent, que compren un total de 41 nuclis de població, i que segons el PGOU de 2006, es correspon amb les unitat d’Execució de sòl urbà residencial extensiu d’esta zona de baixa densitat, on era més apressant la problemàtica dels abocaments d’aigües residuals domèstiques.

Ajuntament de Llíria.

La magnitud del problema a resoldre requeria solucions que excedien de la capacitat inversora de l’Ajuntament, dons es tracta d’un àmbit prou extens, unes 1.122 Has, incloent el Parc de Sant Vicent, autèntica joia de zona verda de caràcter comarcal i metropolità i zones de protecció, amb un àmbit d’unes 200 Has més de sòl rústic agrícola intersticial.

La solució que va adoptar la Generalitat va ser de construir tres col·lectors generals, amb els seus braços corresponents, i una longitud de prop de 20 quilòmetres, discorrent per camins i recollint les zones més àmplies possibles, i amb el funcionament dels mateixos per gravetat, des de les possibilitats existents, i amb la instal·lació d’Estacions de Bombament on es requerirà per les condicions topogràfiques per resoldre problemes puntuals, corregint així el vessament d’aigües residuals domèstiques a les nombroses fosses sèptiques existents.

Aquest projecte, apunta Garcia, es va aprovar l’any 1994, encara que les obres es materialitzarien anys després al llarg del 1996 i 2006. Obres que a hores d’ara estan sense concloure. Ja que per motius pressupostaris varen ser desglossats en fases, de les quals s’han executat la 1ª, 2ª i la 3ª sub fase A, restant per executar la sub fase B.

Segons el diputat autonòmic, la Generalitat continua treballant per concloure-les. De fet, apunta que el projecte de la sub Fase B està redactat i supervisat, però, l’ajuntament ha sol·licitat un canvi de traçat per motiu de salvaguardar una zona arqueològica, i per aquesta raó, s’ha degut proposar un nou traçat, que està pendent d’alguns tràmits previs, respecte a la viabilitat tècnica d’aquesta nova solució, la variació econòmica i el termini d’execució. Una volta estiguen resolts tots estos tràmits previs, i en funció de la disponibilitat pressupostària, la Generalitat te previst executar les obres pendents per finalitzar esta xarxa de col·lectors generals que tanta falta fan a Llíria.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here