La Generalitat trau a exposició pública el PAI de Parc Sagunt II on s’instal·larà la gigafactoria de Volkswagen

0
173
Terrenys de Parc Sagunt II.

El projecte se sotmet a informació pública per un termini de 23 dies i s’obri el procés per a la presentació d’al·legacions per part de persones o entitats interessades

La Generalitat ha tret a procés d’exposició pública el Projecte d’Actuació Integrada (PAI) de Parc Sagunt II per al desenvolupament i urbanització del parc empresarial on se situarà la gigafactoria de fabricació de cel·les de bateries per a vehicles elèctrics de PowerCo, empresa del grup Volkswagen.

Segons ha assenyalat el director general d’Urbanisme, Vicent García Nebot, aquest desenvolupament urbanístic suposarà “una fita no sols per a la Comunitat Valenciana, sinó per a tot el país, perquè prepara aquesta àrea de sòl industrial i logístic per a la resta d’activitats i indústria auxiliar relacionada amb el clúster automobilístic”. A més, el director general ha confirmat que “l’objectiu és desenvolupar un parc verd en el qual la urbanització estiga plenament integrada mediambientalment”.

El projecte se sotmet a informació pública per un termini de 23 dies, a partir de la data de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), període durant el qual s’habilita la presentació d’al·legacions respecte al contingut per part de les persones o entitats que es consideren interessades. Aquestes al·legacions podran presentar-se en llengua valenciana o castellana. A més la documentació pot consultar-se en la web.

Aquest instrument urbanístic suposa, al costat de la recent declaració de la gigafactoría com a Projecte Territorial Estratègic (PTE) per part del Consell, un pas administratiu més per a la consolidació i desenvolupament de la gigafactoría així com de la implantació d’altres empreses també d’alt valor tecnològic i innovador per a consolidar en la Comunitat Valenciana un clúster industrial i innovador dedicat a la mobilitat sostenible.

A més, tal com ha subratllat García Nebot, “aquest tipus de processos participatius confirmen el compliment per part de la Generalitat dels terminis acordats amb PowerCo per al desenvolupament de la gigafactoria”, tal com s’ha demostrat amb l’aprovació del pla especial i la declaració de pla estratègic.

La implantació d’aquesta factoria i altres semblants a la Unió Europea contribuiran a la descarbonització de l’economia, a abaratir els costos dels vehicles elèctrics i a reduir la dependència energètica en matèria de combustibles fòssils.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí