La Generalitat subvenciona amb 112.000 euros la compra del nou bus elèctric d’Ontinyent

0
712
Jorge Rodríguez i diversos membres del seu govern han provat el bus a Madrid

Presidència notifica a l’Ajuntament la resolució que finança al 50% la compra del vehicle, contemplada al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible ontinyentí aprovat en 2017

Ontinyent està més a prop de comptar amb el seu primer autobús 100% elèctric per al transport públic urbà en el terme municipal. Presidència de la Generalitat Valenciana ha notificat hui a l’Ajuntament d’Ontinyent el llum verd a la subvenció de 112.000 euros sol·licitada per a cofinançar la compra d’aquest vehicle, contemplada al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible que es va aprovar en 2017.

En concret, a la resolució provisional notificada es confirma l’aportació de 112.190 euros dins del programa operatiu FEDER 2014-2020, pel qual l’administració autonòmica gestiona estes ajudes europees. Esta quantitat suposa el 50% del cost del vehicle (IVA a banda), havent l’Ajuntament d’aportar la resta dels fons necessaris. Per fer efectiva esta subvenció ara el consistori ha d’acceptar l’ajuda i adjuntar una declaració responsable, passant després a remetre’s la resolució definitiva.

Cal recordar que l’Ajuntament està provant diversos models de bus elèctric que segons els informes tècnics, Ontinyent permetrien evitar l’emissió de més de 100 tones de CO2 a l’atmosfera, recorrent els 71.358 kms que suposa la circulació prevista del vehicle, a més de millorar la comoditat i seguretat dels usuaris per a entrar i eixir del mateix gràcies a comptar amb un sòl més baix i accessible.

Els vehicles s’estan provant en la línia L2 proposta al PMUS i en la qual circularia aquest vehicle, un recorregut que consisteix a recuperar la línia urbana que es va suprimir fa uns anys i que connectava el centre urbà amb l’Institut, el poliesportiu, l’estació de Renfe i el cementeri. Aquesta línia es pretén recuperar amb un nou itinerari per a connectar també en el futur amb el nou hospital comarcal, permetent al seu torn, augmentar la freqüència entre Sant Rafel i Sant Josep, i complementant-se amb la L1 que ve funcionant actualment.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La SAC de Montaverner, primera banda de la Vall d'Albaida homenajeada por la serie documental ‘València es Música’

Amb la concessió de la subvenció i una volta es compte amb els corresponents informes de viabilitat, els següents passos seran l’aprovació de la compra, redacció de plecs per a la concessió del servei, licitació i adjudicació, per a finalment iniciar les operacions amb el vehicle previsiblement a finals d’any.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here