La Generalitat sol·licitarà al Ministeri de Justícia la creació d’un nou jutjat de 1a Instància i Instrucció a Sagunt

0
2076
Imatge de la visita de Gabriela Bravo a Sagunt

La consellera Gabriela Bravo insisteix que s’ha de crear una jurisdicció de violència de gènere, ja que el 58% dels casos que atén l’Oficina de Víctimes de la capital del Camp de Morvedre és per aquesta causa

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha anunciat que sol·licitarà al Ministeri de Justícia la creació d’un nou jutjat de 1a Instància i Instrucció a Sagunt, que serà el seté de la capital del Camp de Morvedre.

Bravo ha justificat aquesta iniciativa donada l’activitat empresarial d’aquest partit judicial, així com la seua població ja que els jutjats de Sagunt atenen 903.710 habitants de 16 municipis.

Gabriela Bravo ha visitat aquest dijous els jutjats de Sagunt, on la Generalitat ha dut a terme una sèrie de reformes per a habilitar el jutjat de 1a Instància i Instrucció 6 la creació de la qual es va aprovar per part del Ministeri de Justícia el mes d’abril passat i va entrar en servei el 31 d’octubre de 2019.

A més, es va renovar per complet l’ascensor de la seu judicial situada en l’avinguda del Doctor Pals i que s’havia quedat obsolet.

També es van adequar les instal·lacions de l’Oficina d’Atenció a les Mates del Delicte amb tres despatxos, una sala d’espera i una sala de reunions.

Finalment, es va disposar també en la reforma una sala de reconeixement, un calabós, un lloc per a la Guàrdia Civil i condícies tant per a funcionaris com per al públic.

Segons ha explicat la consellera «amb aquesta petició que traslladarem al Ministeri de Justícia completarem la planta d’òrgans judicials de la capital del Camp de Morvedre atés que aquest partit judicial té una població important i una activitat empresarial notable que aconsella la creació d’un nou jutjat».

Víctimes de violència de gènere

A més, la consellera ha destacat que en l’Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte que se situa en els jutjats de Sagunt (i que atén també els partits judicials de Massamagrell i Moncada), s’han tramitat, de gener a setembre de 2019, un total de 453 expedients, dels quals, el 58 per cent (263) corresponien a casos de violència de gènere.

«Aquestes xifres -ha dit la consellera- validen la necessitat de destinar tots els recursos disponibles per a lluitar contra el terrorisme masclista i que no es demore per més temps la necessària reforma legal per a crear una jurisdicció específica de violència de gènere com la que ja existeix en Menors».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí