La Generalitat sol·licitarà al Ministeri la creació de dos jutjats més per al partit judicial de Sagunt

0
1517
Imatge de la reunió de Gabriela Bravo amb els jutges de Sagunt

La consellera Gabriel  Bravo s’ha reunit amb els jutges de la capital del Camp de Morvedre, encapçalats per la seua degana, Concepción Ruth Monzó

La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, sol·licitarà al Ministeri de Justícia la creació de dos jutjats més per a Sagunt.

La consellera ha adquirit aquest compromís després de la reunió que ha mantingut aquest divendres amb els jutges de la capital del Camp de Morvedre, encapçalats per la seua degana, Concepción Ruth Monzó.

El partit judicial de Sagunt, que compta amb cinc jutjats mixts (civils i Penal) comprèn una població fixa de 70.000 persones que arriba a les 200.000 a l’estiu. Aquests cinc jutjats estan atesos, no obstant açò, per set jutges atès que l’enorme càrrega de treball que suporta el partit judicial va obligar a posar altres dos jutges més de reforç.

Segons la consellera, «la situació s’està fent insostenible atès que el partit judicial de Sagunt té una càrrega de treball del 190 per cent superior a la qual marquen els criteris del Consell General del Poder Judicial».

Segons li han explicat els jutges a la titular de Justícia del Consell, la situació en els jutjats de Sagunt pot empitjorar, atès que l’activitat econòmica està creixent notablement i, amb ella, la litigiosidad. A açò cal sumar els advertiments dels cossos i forces de seguretat de l’Estat sobre que Sagunt, per la seua condició de ciutat portuària d’importància, pot ser un objectiu prioritari per a les xarxes de tràfic de drogues, amb el que la càrrega de treball dels jutjats pot augmentar considerablement en breu termini.

Els jutges de Sagunt també han demanat a la consellera que els done suport en la seua petició que les places de la planta judicial del partit siguen de magistrats. Tant per a l’ampliació del nombre de jutjats com de la condició dels seus titulars es compta amb els informes favorables de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana i del Consell General del Poder Judicial.

Al costat de la petició d’ampliar el nombre d’òrgans jurisdiccionals, la consellera també s’ha compromès a sol·licitar la creació d’una fiscalia d’àrea per a la zona nord de la província de València i que estaria a Sagunt. Actualment, només hi ha fiscalies d’àrea a Alzira i Gandia pel que, segons Gabriela Bravo, «ha arribat l’hora de sol·licitar una fiscalia d’àrea per a Sagunt que cobrisca tot el nord de la província de València».

A més de sol·licitar l’ampliació d’òrgans jurisdiccionals al Ministeri de Justícia, Gabriela Bravo també s’ha compromès a ampliar el nombre de funcionaris autonòmics que, ara mateix, atenen el Registre Civil de Sagunt.

Segons la consellera, «el partit judicial de Sagunt no disposa de la planta judicial que necessita segons la seua població i activitat econòmica». Aquestes manques «poden dissuadir a les empreses per a instal·lar-se ací i desaprofitar així unes bones oportunitats per al creixement econòmic».

En aquest sentit, Gabriela Bravo ha recordat que «estan en marxa importants inversions tant en l’àmbit industrial com en el del sector serveis, especialment amb la creació de nous centres comercials i un sistema judicial eficaç i eficient és un motor dinamitzador de la nostra economia».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí