La Generalitat signarà un conveni amb Carlet per rehabilitar el teatre El Siglo amb una subvenció de fins 2,2 milions

0
5886
Teatre El Siglo de Carlet.

L’objectiu és impulsar la recuperació d’un edifici de rellevància per al patrimoni històric, artístic i cultural de la Comunitat Valenciana

El Ple del Consell ha aprovat la subscripció d’un conveni mitjançant el qual la Generalitat concedirà a l’Ajuntament de Carlet una subvenció nominativa pluriennal, d’un màxim de 2.200.000 euros, per a rehabilitar el teatre El Siglo.

El conveni subscrit recull l’interés de la Generalitat per impulsar la recuperació d’un edifici de rellevància per al patrimoni històric, artístic i cultural de la Comunitat Valenciana.

La subvenció nominativa a l’Ajuntament de Carlet es divideix en tres anualitats, que aconseguirà un màxim de 2.2 milions d’euros. En concret, 685.000 euros en l’exercici pressupostari de l’any 2022 i dues quantitats de 750.000 euros en els exercicis de 2023 i 2024 supeditades a l’existència de crèdit en les corresponents lleis de pressupostos de la Generalitat.

L’actuació de rehabilitació del teatre es realitzarà a través d’una intervenció respectuosa amb l’edifici i amb el manteniment de les proporcions i materials actuals, que permeta la seua reutilització com un equipament públic de gran importància per al municipi de Carlet.

El teatre El Segle, que va començar a construir-se en 1880 i es va inaugurar al febrer de 1889, està inclòs en el catàleg de Béns i Espais Protegits de Carlet amb un grau de protecció integral de l’edifici. Donat el seu estat de conservació actual, necessita una intervenció integral de rehabilitació per a la seua reutilització com a espai recreatiu cultural.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí