La Generalitat restableix el servei d’autobús que connecta 12 municipis de la Vall d’Albaida amb Xàtiva i arribarà fins l’hospital


0
5704
La línia respon a la demanda d'arribar a l'Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva.

La reactivació d’aquesta línia s’enquadra en les mesures provisionals de la Conselleria fins a la licitació de les concessions del nou mapa del transport de viatgers per carretera

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha posat en funcionament aquest dilluns, 16 de novembre, el servei de transport públic d’autobusos per carretera CE-909 Atzeneta d’Albaida-Xàtiva.

Aquesta línia -ha explicat el conseller responsable del departament, Arcadi España- donarà servei als municipis de Bellús, Guadasséquies, Sempere, Benissuera, Alfarrasí, Montaverner, Belgida, el Palomar, Atzeneta d’Albaida, Albaida, Carrícola i Bufali, en la seua relació amb la ciutat de Xàtiva i amb l’Hospital Lluís Alcanyis.

D’aquesta manera, ha continuat, «des de la Generalitat donem resposta a una reivindicació tant dels ajuntaments com dels veïns i veïnes d’aquestes localitats que reclamaven una connexió directa amb Xàtiva i el seu hospital de referència, i que portaven més de 5 anys sense transport públic».

En 2014, en haver finalitzat el termini de la concessió CVV 226, l’empresa que la gestionava va cessar la prestació del servei. Aquesta renúncia va deixar sense transport públic de viatgers per carretera, entre altres, a poblacions com Bellús, Guadasséquies, Sempere, Benissuera, Alfarrasí, Montaverner, en la seua comunicació amb Xàtiva i Albaida, encara que algun ajuntament havia contribuït amb el seu pressupost a tractar de recompondre el servei

Per a Arcadi España, «és fonamental un transport públic al servei dels usuaris i usuàries, que responga a les seues necessitats reals, als seus horaris, que els acoste als seus llocs de treball i d’estudi, els centres administratius, sanitaris i d’oci».

«La reactivació d’aquesta línia interurbana -ha explicat el conseller de Mobilitat- s’enquadra en el marc de mesures de caràcter provisional que la Conselleria està adoptant per a millorar els actuals serveis de transport, perquè el vertader objectiu de la Generalitat és la completa modernització de l’actual xarxa de transport de viatgers per carretera, mitjançant un nou mapa concessional que garantisca l’exercici del dret a la lliure mobilitat de tots els ciutadans i ciutadanes, de manera eficient i amb alt nivell de qualitat».

El servei s’estructura en una única línia Atzeneta d’Albaida-Xàtiva amb prolongació a Carricola mitjançant un servei diari de dilluns a divendres laborables, amb una eixida a les 8.30 hores des d’Atzeneta d’Albaida direcció Xàtiva i una altra de tornada des de Xàtiva a les 12.50 hores.

Aquest servei suposarà una obligació per a la Generalitat de, aproximadament, 35.000 euros anuals, fins que es liciten les noves concessions que donaran servei a l’àrea funcional de Xàtiva.

Dins del nou mapa concessional, els trànsits que ara es posen en servei es veuran consolidats i ampliats en el projecte CV-115 Ontinyent-Xàtiva, aprovat per la Conselleria, la licitació de la qual es pretén iniciar durant l’any pròxim.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here