La Generalitat rescata la línia de trasport públic entre Bicorb, Alberic i València


0
2211
Panoràmica de Bicorb

El nou servei s’ha reestructurat entorn de dos eixos, connectant els municipis de la Canal de Navarrés amb Xàtiva, amb més expedicions, i un transbord de tren fins a València

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori va a mantenir el transport públic de viatgers amb autobús entre Bicorb, Alberic i València davant la intenció de l’empresa concessionària de la línia d’abandonar el servei, segons ha anunciat el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo.

D’aquesta forma, ha destacat Domingo, «s’evita deixar sense servei cap a la capital de la província a més de 75.000 habitants pertanyents a les poblacions de Bicorb, Quesa, Navarrés, Bolbait, Xella, Anna, Énguera, Estubeny, Xàtiva, Sumacàrcer, Sallent, Cotes, Càrcer, Alcàntera de Xúquer, Beneixida, Gavarda, Alberic, Massalavés i l’Alcúdia».

El director general ha explicat que «els serveis de transport de viatgers per carretera pertanyents a la concessió CVV- 208 Bicorb-Sumacárcer-València, són prestats per la mercantil Tomás Graner, S.A. (TOGSA). Aquesta concessió es troba caducada des de 2013, igual que la pràctica totalitat de les concessions autonòmiques».

Així mateix, Domingo ha assenyalat que «a causa del fort descens del nombre de viatgers de la concessió i la consegüent pèrdua d’ingressos que va fer perillar la viabilitat econòmica de l’explotació, el passat mes de novembre, l’empresa va presentar per escrit a la Conselleria la seua renúncia a continuar amb la prestació de servei».

Com ha explicat el director general, «s’han fixant uns paràmetres de servei diferents als actuals però suficients per a atendre les necessitats reals de demanda, mitjançant una adjudicació d’emergència contemplada en la normativa europea de transports, en tant es liciten les noves concessions de transport de viatgers per carretera».

El nou servei s’ha reestructurat entorn de dos eixos de mobilitat. D’una banda, la connexió dels municipis de la Canal de Navarrés amb Xàtiva, que augmenta el nombre d’expedicions de manera que des de Xàtiva es puga transbordar amb el ferrocarril per a arribar a València.

A més, es proporcionarà connexió directa d’aquests municipis amb el seu hospital de referència, l’Hospital Públic Lluis Alcanyis de Xàtiva. D’aquesta forma, la Ruta 1 s’estructura des de Bicorb-Quesa-Navarrés-Bolbait-Xella-Anna-Énguera-Estubeny-Xàtiva- Hospital de Xàtiva.

D’altra banda, l’eix que connecta les localitats de la Ribera Alta amb Alberic i València, on es manté un servei de transport. Donada la inviabilitat econòmica d’aquests serveis per als municipis de Sumacàrcer, Sallent i Cotes s’articula un servei de transport a la demanda en dies estipulats. Així la Ruta 2 queda configurada com Sumacàrcer-Sallent-Cotes-Càrcer -Beneixida-Gavarda-Alberic, i la Ruta 3, Alberic-Massalavés-l’Alcudia-València.

Per a cobrir el dèficit econòmic de l’explotació, la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori aportarà una dotació econòmica anual de 66.366,52 euros fins que entren en vigor els nous contractes de transport.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here