La Generalitat rebaixa a Nivell Groc a les comarques la preemergència per fortes pluges

0
902
pluja
La preemergència es disminueix per a les pròximes hores

La Generalitat, a través de la conselleria de Governació, manté la preemergènica per pluges en la província de València i els litorals de lesprovínicies de Castelló i Alacant, ja que s’esperen xàfecs que poden ser moderats i persistents que localment poden ser forts i acompanyats de tormenta.

Així doncs, el Centre de Coordinació d’Emergències (CCE) de la Generalitat ha establert el Nivell Groc per a l’interior de València i els litorals de Castelló i litoral sud d’Alacant; per una altra banda es queda en Nivell Tronja al litoral de la província de València i litoral nord d’Alacant.

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) preveu per hui «cels molt nuvolosos amb xàfecs en general moderats i persistents, que localment podran ser forts i acompanyats de tormenta. Temperatures en lleuger descens. Vents de component est fluixos a moderats».

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha procedit a informar a tots els municipis que es troben a les zones afectades. Una vegada establerta la preemergènca per pluges intenses, immediatament s’ha posat en marxa el Pla Especial davant el Risc d’Inundacions amb la fi de proporcionar als ajuntaments i organismes d’emergència informació actualitzada de tots aquells aspectes d’especial importància relatius al risc d’inundacions.

Des de la Generalitat s’han donat una sère de consells bàsics per evitar riscos amb esta preemergència: informar-se contínuament de l’evolució de la situació a través dels mitjans de comunicació; allunyar-se de les riberes dels rius i barrancs i no romandre als ponts; usar el vehicle sols si és absolutament imprescindible; informar-se de la situació abans d’iniciar el viatge; circular preferentment per carreteres principals i autopistes; no intentar mai creuar un lloc inundat o un pot que ofereixca dubtes sobre la seua resistència.

La Generalitat també ha donat recomanacions específiques davant tronades amb aparell elèctric: evitar romandre als cims dels turons; si s’està conduint, el cotxe és un bon lloc per romandre, després d’abaixar l’antena de la ràdio i tancar les portes i finestres, ja que davant la caiguda d’un raig es crea l’anomenada ‘Gàbia de Faraday’ que aïlla elèctricament; a casa s’han de tancar les portes i finestres per evitar corrents d’aire, estes atrauen els rajos; desconnectar els aparells elècric per evitar que siguen danyats per pujades de tensió; si la tronada ens agafa per sorpresa a la muntanya i no tenim a prop un cotxe o un refugi, no ens hem de refugiar mai sota un arbre, ja que podria actuar com parallamps, el que més convé és esperar que passe la tronada ajupit, quets, el més baix possible, tocant terra sols amb les botes (la goma de les soles és aïllant), també podem esperar asseguts damunt un objecte aïllant, una corda enrotllada, o la motxilla si no té armadura metàl·lica.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí