La Generalitat reactiva la línia de transport públic entre Gandia i Castelló de Rugat

0
713
La línia es recuperarà amb un servei al dia
La línia es recuperarà amb un servei al dia

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha recuperat la línia de transport públic de viatgers per carretera entre les localitats de Gandia i Castelló de Rugat que donarà servei a 14 municipis de les comarques de la Vall d’Albaida i La Safor.

En el trajecte es veuran beneficiats també els termes d’Alfauir, Rotova, Llocnou, Terrateig, Montixelvo, Beniatjar, Ràfol de Salem, Salem, Rugat, Aielo de Rugat, Almiserà i Castellonet de la Conquesta. A més, aquest transport serà gratuït des del dia 1 de desembre fins al dia 5 de gener.

El director general d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat, Carlos Domingo, ha assistit a la posada en funcionament d’aquesta línia, «que havia sigut abandonada fa dos anys per l’anterior govern«, on ha estat acompanyat pels alcaldes dels municipis beneficiats per la reactivació d’aquesta línia de transport públic per carretera. Per al director general amb aquest restabliment, «la Conselleria respon a una reivindicació dels veïns d’aquestes localitats que reclamaven una connexió directa amb Gandia, desatesa per l’anterior govern».

7.500 ciutadans

En aquest sentit el director general ha declarat que «avui es recupera un servei que l’anterior govern va eliminar deixant a més de 7.500 ciutadans sense connexió amb la seua localitat de referència, Gandia«. Així, amb l’engegada d’aquesta línia, «estem responent a una reivindicació dels veïns de tots aquests municipis que portaven més de dos anys sense transport públic des que es va deixar de prestar el servei i a partir d’avui podran estar connectats no solament amb punts d’oci o comerç d’aquesta ciutat, sinó, el que és més important, amb l’hospital comarcal de Gandia, on els usuaris dels pobles de l’entorn es van quedar sense aquest servei públic per a acudir a aquest centre hospitalari«.

Un servei al dia ampliable

La mesura impulsada des de la conselleria, en col·laboració amb els ajuntaments, permet oferir un servei en dies laborables «amb una expedició d’anada al matí i una altra de tornada a la vesprada, que podrà veure augmentada la seua freqüència en un futur pròxim en funció de l’evolució de la demanda».

Segons ha avançat Domingo, dins del marc de les fórmules de millora de l’eficiència del transport públic que està impulsant la conselleria, la nova línia contempla també un servei de transport a la demanda per a les poblacions Beniatjar, Ràfol de Salem, Salem, Rugat, Aielo de Rugat, Almiserà i Castellonet de la Conquesta.

Les rutes

La ruta Gandia-Estació-Castelló de Rugat és de 41 km de longitud. L’itinerari d’anada partirà de Gandia-Estació i continuarà per Gandia-Hospital, Alfauir, Rotova, Llocnou, Terrateig , Montixelvo i Castelló de Rugat.

L’itinerari de tornada partirà de Castelló de Rugat, Montitxelvo, Terrateig, Llocnou, Rotova, Alfauir, Gandia-Hospital fins a Gandia-Estació.

A més, es realitzarà transport a la demanda en les poblacions de Beniatjar, Ràfol de Salem, Salem, Rugat, Aielo de Rugat, Almiserat i Castellonet de la Conquesta.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here