La Generalitat preveu fer inversions en 2019 a Ontinyent per vora 6 milions

0
1160
Ximo Puig i Jorge Rodríguez en un acte al Palau de la Generalitat

El projecte autonòmic de pressupostos atén reivindicacions històriques com l’hospital, la residència de discapacitats, els nous accessos per Torrefiel o el Palau de Justícia

La Generalitat Valenciana farà inversions a Ontinyent en 2018 per valor de més de 5’9 milions d’euros, al marge de les ajudes ordinàries. En concret, el projecte autonòmic de pressupostos atén reivindicacions històriques com el nou hospital la residència de discapacitats, els nous accessos per Torrefiel o el Palau de Justícia, amb una assignació de 5.934.500 que suposa un augment de prop del 60% respecte als 3’7 milions que es van contemplar al projecte de pressupostos de l’any anterior.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha destacat que en assignar la xifra més elevada de tota la legislatura “es constata que el Govern Valencià manté la sensibilitat dels últims anys a les demandes que fem des d’Ontinyent, i no sols això, sinó que fem un nou pas, i amb diners, cap a la consecució de les demandes històriques de la nostra ciutat”, manifestava. Així, el projecte de pressupostos contempla 4.256.000 per al nou hospital; 800.000 euros per a la renovació urbana al barri de La Vila; 363.420 euros per a la residencia de discapacitats psíquics i el seu equipament; 210.000 per al pla ARRU de regeneració urbana; 200.000 per al nou Palau de Justicia; i 105.080 euros per als nous accessos a la ciutat per l’Avinguda de Torrefiel.

Projectes que, apuntava l’alcalde, “en alguns casos ja van a ser realitat en breu, com els accessos per Torrefiel i l’obertura de la residencia, i en altres els avanços són molt importants, com al Palau de Justícia i sobretot a l’Hospital, que amb esta aportació milionària va a poder iniciar les obres després dels complexos treballs i gestions prèvies, que no han estat gens fàcils”. A més a més, afegia el primer edil, “hi ha 1 milió d’euros per a actuacions de renovació i regeneració urbana, que és altra de les línies en les que hem vingut treballant intensament per fer de la nostra una ciutat millor”, assenyalava.

L’alcalde, per últim, posava també en valor les ajudes ordinàries, com el 1.093.000 euros per al manteniment del Centre Ocupacional i el Centre de Dia de Discapacitats, entre d’altres, concloent que “l’esborrany de pressupostos autonòmics mostra una volta més la sensibilitat del nou Govern Valencià cap a la nostra ciutat i ara el que cal és seguir treballant junts per fer realitat tots estos projectes, molts dels quals van estar bloquejats durant anys”, recordava.

Jorge Rodríguez ha agraït al President Ximo Puig i als diferents consellers i conselleres “la seua sensibilitat cap a una ciutat com Ontinyent tants anys oblidada pels successius governs del Partit Popular. Ara el que queda és seguir treballant junts per seguir traent endavant els projectes que van estar bloquejats durant anys, que la ciutat reclamava i que per fi estan fent-se realitat”, concloïa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here