La Generalitat posa en marxa nous serveis d’autobús per connectar Xàtiva i la Ribera amb València en mig de la crisi de Rodalies

0
1000
Presentació del nou servei a Algemesí.

L’objectiu de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat és «oferir transport públic sostenible en corredors amb una alta densitat de viatgers»

La Generalitat, a través de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, posarà en marxa dimarts que ve, 2 de novembre, dues noves línies d’autobús llançadora que connectaran la comarca de la Ribera i la ciutat de Xàtiva amb València.

La directora general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, acompanyada per l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, ha presentat aquests dos nous serveis de transport públic.

Segons ha explicat la directora general, «amb aquests nous serveis, la Generalitat vol oferir a la ciutadania un transport públic sostenible en corredors amb una alta densitat de viatgers, i millorar la connectivitat en ampliar l’oferta de transport existent en aquestes àrees».

Aquest reforç es posa en marxa durant la crisi del transport de Rodalies de Renfe que ha provocat queixes de nombrosos usuaris i ajuntaments. El mateix conseller de Transport, Arcadi España, durant la presentació d’un nou servei anàleg a Gandia sí que va reconéixer que el servei ferroviari de Rodalies «no funciona correctament».

Parades

Pel que fa a la comarca de la Ribera, Roser Obrer ha apuntat que el nou servei reforçara la connectivitat amb València des de Carcaixent i amb parades a Alzira i Algemesí. La duració del trajecte serà aproximadament de 105 minuts i tindrà deu expedicions diàries.

Així mateix, «la línia que connectarà Xàtiva amb València – ha indicat – tindrà nou expedicions al dia i la duració del trajecte serà de 70 minuts». Així, a Xàtiva comptarà amb parada en l’Estació d’Autobusos, i a València en l’avinguda Ausias March, Gran Via Ramón y Cajal i Estació d’Autobusos.

Aquesta iniciativa s’inscriu en l’aposta del Govern valencià per la mobilitat sostenible que com ha manifestat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, «és ferma i inequívoca i fomentar maneres de desplaçament respectuosos amb el medi ambient i l’entorn natural i paisatgístic és un compromís del Consell amb tots els valencians i valencianes».

Amb la posada en servei d’aquestes noves línies d’autobús, segons el conseller, «la Generalitat potencia el seu compromís amb la mobilitat sostenible i facilita el desplaçament diari dels veïns i veïnes d’aquestes àrees que han d’acudir fins a la ciutat de València per motius laborals o d’estudi amb l’increment que això suposa de la seua qualitat de vida».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí