La Generalitat posa al tèxtil d’Ontinyent com a exemple d’adaptació davant la pandèmia «al màxim nivell científic i productiu»

0
745
Imatge de la visita institucional a l'empresa Mila Rosa d'Ontinyent

L’Alcalde d’Ontinyent acompanya el Secretari Autonòmic d’Innovació en una visita a la l’empresa Mila Rosa, una de les indústries locals seleccionades en una convocatoria de la Conselleria d’Innovació

Este dijous una delegació de la Generalitat acompanyada d’autoritats de l’Ajuntament d’Ontinyent han visitat l’empresa Mila Rosa del Clúster Tèxtil Sanitari de la localitat. La delegació de la Generalitat estava representada pel Secretari Autonómic d’Innovació, Jordi Juan, i la Directora General d’Innovació, Sònia Triado. Les empreses Mila Rosa i Inaltech d’Ontinyent han sigut seleccionades per la Conselleria d’Innovació en la convocatòria de projectes d’innovació davant de la COVID-19.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha destacat que la reducció de l’atur al mes de maig en Ontinyent demostra que al govern ontinyentí “no ens enganyarem en apostar pel Clúster Tèxtil Sanitari”. Jorge Rodríguez recordava que Ontinyent estava al primer trimestre de l’any en les millors xifres de desocupació des de l’esclat de la crisi del 2008, “una tendència que es va trencar amb un repunt de 350 persones per la crisi del Covid-19, però que en maig s’ha capgirat per tornar a recuperar 50 llocs de treball. La meitat d’ells han estat absorbits per la indústria, el que demostra que no ens enganyàvem en apostar per eixe Clúster Tèxtil Sanitari que pot reduir el mal que la pandèmia puga generar en l’ocupació», assenyalava.

Durant la visita, Jordi Juan posava a la indústria del tèxtil i afins d’Ontinyent com exemple d’adaptació davant la pandèmia, i coincidia amb l’alcalde en valorar positivament les xifres de desocupació enregistrades en maig a la ciutat, que ha aconseguit invertir la tendència de pèrdua de llocs de treball viscuda a tota Espanya per la crisi del Coronavirus. Juan destacava que “Ontinyent ha mostrat la seua capacitat de transformar-se per poder generar ocupació de qualitat, i empreses com Mila Rosa són un exemple d’adaptació al màxim nivell científic i productiu basant-se en el talent, el coneixement i la innovació”, manifestava.

La visita a Mila Rosa, en la que també participaven diversos regidors i el subdirector d’AITEX, Vicent Cambra, era guiada pel gerent de l’empresa, Miguel Àngel Molina, qui agraïa el recolzament rebut per l’Ajuntament i la Conselleria d’Innovació en la seua aposta per la reconversió davant la crisi. Molina explicava que l’empresa ha estat treballant en un projecte d’investigació amb AITEX per desenvolupar una màquina per fabricar mascaretes, així com nanofibres i teixits tècnics per a les mateixes. Mila Rosa va fer un ERTE que va tancar dues setmanes després, havent contractat a més gent posteriorment i amb previssió de seguir ampliant el personal, per donar eixida a una producció de 5.000 mascaretes per hora que té com a prioritat atendre les necessitats d’autoabastiment del mercat nacional.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí