La Generalitat no preveu demanar passar dilluns a la Fase 3 pero negociarà amb el Govern el desplaçament entre províncies

  0
  6581
  Ximo Puig

  Puig afirma que s’observarà el que ocorre el pròxim cap de setmana, el primer en Fase 2 i amb platges obertes i veure «les conseqüències»

  La Comunitat Valenciana no passarà el pròxim dilluns dia 8 de juny a fase 3 de desconfinament, o al menys la Generalitat no té la intenció de demanar-ho com va passar ja fa dues setmanes. El mateix president de la Generalitat, Ximo Puig, ha argumentat que la seua voluntat és «actuar amb la màxima prudència» i oferir la major seguretat possible als ciutadans i mantindre també la seua «imatge de rigor» de cara als turistes que arribaran pròximament.

  Puig ha afirmat que encara que els indicadors són «molt positius» cal ser prudents: «Quan la Comunitat passe a Fase 3 ho serà amb totes les garanties i amb tota la possibilitat d’oferir una seguretat sanitària que és actiu fonamental per a la reactivació». Aqueixa actitud, ha prosseguit, és positiva per a oferir rigor i donar la imatge d’un Mediterrani «viu i segur» de cara a la reactivació econòmica, marcada en bona part pel turisme.

  Puig sí ha precisat que, en tot cas, continuaran parlant amb el Ministeri de Sanitat per a veure «si hi ha alguna mesura que es poguera avançar la setmana que ve». Esta negociació podria ser permetre els desplaçaments entre les províncies valencianes, així ha explicat que ja s’ha estat parlant sobre qüestions concretes com el poder anar a les segones residències encara que estiguen en una altra província i es continuarà fent «des de la tranquil·litat, posant damunt de la taula la seguretat sanitària» perquè «és la garantia d’avançar amb fermesa».

  Ha assenyalat que la seua voluntat és «accelerar el més ràpid possible que dins de la Comunitat hi haja una desfronterització provincial i que la unitat territorial siga la comunitat».

  En tot cas, ha indicat que «no hi ha tampoc que accelerar més del necessari» i també cal estar expectants a veure el que ocorre el pròxim cap de setmana, el primer en Fase 2 i amb platges obertes i veure «les conseqüències».

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí