La Generalitat manté la preemergència i recomana usar vies principals si cal conduir

0
760
ESPAÑA-TEMPORAL LLUVIA
Les carreteres secundàries es poden inundar

La Generalitat, a través de la conselleria de Governació, manté la preemergència per pluges intenses als tres litorals de les tres províncies valencianes, a l’interior sud de València i interior d’Alacant, degut a que s’esperen xàfecs moderats i persistents que localment poden ser forts i acompanyats de tormenta.

Així doncs, el Centre de Coordinació d’Emergències (CCE) de la Generalitat ha establert el Nivell Taronja a totes estes zones mentre que es quda en groc a l’interior d’Alacant i Castelló, mentre que a l’interior nord de València finalitza la preemergència.

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) preveu per hui cels molt nuvolosos amb xàfecs en general moderats ipersistents que en el litoral localment podran ser forts i acompanyats de tormenta. Temperatures sense canvi. Vents de component est fluix a moderats.

Per les fortes pluges i el risc d’inundacions la Generalitat ha fet una sèrie de recomanacions específiques pr evitar i minimitzar els danys personals. Així es recomana que a la carretera i a l’exterior no es creuen guals que salven barrancs o trams de carretera inundats; circular per rutes principals i autopistes; moderar la velocitat, encendre els llums d’encreuament i augmentar la distància de seguretat; si hi ha problemes de visibilitat cal parar al voral i senyalitzar la situació; no estacionar ni acampar a llits secs ni a la vora de rius perquè pot produir-se una crescuda sobtada; allunyar-se de les bases dels turons perquè l’aigua arrossega sovint fang, restes d’arbres i pedres.

També es fan recomanacions per a llocs tancats baixos, així cal revisari netejar els sistemes d’avacuació d’aigües; en cas de tormenta elèctrica desconnectar els aparells elèctric innecessaris; tenir a mà ciris, llanternes i piles;  posar un obstacle a l’entrada de la seua vivenda (tauló, sacs terrers…); no aparque el cotxe a garatges subterranis si no tenen avacuació d’aigües i evite aparcar als carrers amb pendent; sintonitze la ràdio, televisió o llegeixca els diaris digitals per informar-se de l’estat de les carreteres i consells d’actuació; col·labore amb les forces i cossos de seguretat; en cas d’emergència cride al telèfon 112.

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha procedit a informar a tots els municipis que es troben a les zones afectades. Una vegada establerta la preemergènca per pluges intenses, immediatament s’ha posat en marxa el Pla Especial davant el Risc d’Inundacions amb la fi de proporcionar als ajuntaments i organismes d’emergència informació actualitzada de tots aquells aspectes d’especial importància relatius al risc d’inundacions.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here