La Generalitat invertirà més de 5 milions d’euros en la reforma i l’ampliació del conservatori d’Ontinyent


0
566
Edifici del Conservatori d'Ontinyent

L’actuació estarà gestionada directament per l’Ajuntament d’Ontinyent

La Conselleria d’Educació i l’Ajuntament d’Ontinyent han acordat incloure en el pla ‘Edificant’ la reforma i l’ampliació del Conservatori Professional de Música Josep Melcior Gomis. Aquesta nova proposta de delegació d’obres suposarà una inversió total de 5.163.387,44 euros per part d’Educació de la Generalitat en una actuació que gestionarà directament el consistori de la capital de la Vall d’Albaida.

Aquesta nova adjudicació de pressupost d’Educació de la Generalitat mitjançant ‘Edificant’ elevarà a 10 les actuacions de nova construcció, reforma o millora dels centres educatius d’Ontinyent, que sumen 25,1 milions d’euros d’inversió per part de la Conselleria.

Aquestes són les principals conclusions de la reunió per videoconferència que ha mantingut el director general d’Infraestructures Educatives de la Generalitat, Víctor Garcia, amb l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el seu regidor d’Educació, Óscar Borrell, per abordar la marxa del pla ‘Edificant’ a la ciutat.

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, ha destacat que “la Conselleria que encapçala el conseller Vicent Marzà té com a prioritat que l’alumnat valencià i en concret el de la Vall d’Albaida i la seua capital compten amb les infraestructures escolars dignes que necessiten i es mereixen”.

L’alcalde d’Ontinyent ha agraït al director general d’Infraestructures Educatives “el treball i predisposició per a atendre les demandes de la ciutat en el pla Edificant, que adapta les infraestructures educatives al segle XXI”. Jorge Rodríguez ha destacat que “en el cas del Conservatori, a més, mantindre l’actual ubicació en l’històric edifici del Poble Nou és una excel·lent notícia per al patrimoni de la ciutat i per al barri”.

Estat de les obres del pla ‘Edificant’

Dues de les intervencions del pla ‘Edificant’ a Ontinyent ja s’han portat a terme. Es tracta de la retirada de l’amiant del CEIP Carmelo Ripoll, on, a més, s’ha procedit a millorar el seu aïllament tèrmic. Aquest projecte ha suposat una inversió de 131.446,63 euros. A més s’estan realitzant les obres al Col·legi d’Educació Especial (CEE) Vall Blanca, on s’invertiran 190.633,67 euros en la reforma de l’aula taller, millores tèrmiques i de climatització i adequació d’espais exteriors.

L’Ajuntament també ha adjudicat les obres al CEIP Lluís Vives, on, amb una inversió de 297.440,07 euros per part d’Educació de la Generalitat, es reformaran els banys i es millorarà l’aïllament tèrmic amb la substitució de les velles finestres de fusteria per altres de noves d’alumini. El termini d’execució d’aquests treballs és de tres mesos.

El consistori també ha licitat les obres del CEIP La Solana, on es destinaran 120.361,57 euros d’Educació de la Generalitat a la substitució de les portes de fusteria exterior per altres de més eficients tèrmicament, la protecció dels pilars de ferro de la coberta i la reforma de les pistes esportives del centre.

A més, ha adjudicat la redacció del projecte d’execució d’altres tres intervencions: les obres d’ampliació i adequació del CEIP Bonavista, on s’invertiran 2.679.080,30 euros; l’actuació que es farà al CEIP Martínez Valls, on es destinaran 2.139.954,71 euros a la construcció d’un gimnàs i una aula d’Infantil, i els treballs per valor de 236.109,10 euros que s’efectuaran a l’IES Pou Clar, on es modernitzarà la calefacció dels tallers i la instal·lació elèctrica i es repararà el voladís del trinquet.

El pla ‘Edificant’ a Ontinyent també preveu la rehabilitació del CEIP Vicente Gironés Mora, on es destinaran 2.142.071,74 euros a millorar l’eficiència energètica i l’aïllament tèrmic del centre, així com reformar els banys de Primària.

L’obra de més envergadura del pla ‘Edificant’ a la capital de la Vall d’Albaida, amb una inversió de 12.083.780,12 euros per part de la Conselleria, és la demolició de l’IES l’Estació i la seua construcció de nou a la mateixa parcel·la. El nou institut tindrà 20 aules d’ESO, 6 aules de Batxillerat, gimnàs i tots els tallers i aules necessaris per a impartir cicles d’FP de les famílies d’Administració, Informàtica i Comerç i Màrqueting.

Actualment, la Conselleria d’Educació garanteix a través del pla ‘Edificant’ més de 37 milions d’euros per a la millora de les infraestructures educatives de la comarca de la Vall d’Albaida. Dues terceres parts d’aquesta inversió es concentren a Ontinyent, la capital de la comarca.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here