La Generalitat impulsa el procés per a l’obtenció de terrenys de Parc Sagunt II

0
602
Parc Sagunt.

Parc Sagunt II suposarà la compra de 5.600.000 metres que permetrà pal·liar l’escassetat de sòl logístic amb parcel·les de gran superfície molt demandades actualment

La Generalitat, a través de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, ha tret a informació pública el projecte d’expropiació mitjançant el procediment de taxació conjunta, per a l’obtenció dels terrenys de l’àmbit Parc Sagunt II, segons publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Parc Sagunt II és l’ampliació de l’Àrea Logística de Sagunt, promogut per la Generalitat i la SEPIDES, a fi de consolidar un dels majors parcs empresarials d’Europa. Actualment, en Parc Sagunt I es troba adjudicat el 95% de sòl lucratiu, la qual cosa suposa una inversió d’uns 450 milions d’euros i la creació d’uns 1.000 llocs de treball directe, i únicament, queden parcel·les disponibles de xicotetes superfícies o terciàries.

L’escassetat de sòl logístic amb parcel·les de gran superfície perjudica seriosament la reindustrialització de la Comunitat Valenciana. En aquests moments, el comerç electrònic requereix de naus de gran grandària, eficiència en el lliurament i logística en altura el que ha incrementat la demanda de naus de més de 50.000 m² que exigeixen parcel·la vinculada de 100.000 m² o més. També les indústries taulelleres d’última generació necessiten parcel·les de 250.000 m² o superiors.

El desenvolupament de Parc Sagunt II suposarà la compra d’una superfície total de 5.600.000 m² que permetrà disposar de sòl industrial abundant i de qualitat per a l’establiment de noves empreses. En aquest sentit, ja s’ha finalitzat el procés de compravenda directa dels primers terrenys, un 24% de tota la superfície de Parc Sagunt II per un valor aproximat de 20 milions d’euros.

Parc Sagunt II podrà albergar noves plataformes logístiques i industrials que requerisquen de grans dimensions, a més d’aportar la seua localització estratègica i desenvolupar un parc sostenible mediambiental i socialment, alhora que es compleix l’obligació de l’Administració Pública de regulació del mercat immobiliari, quant a preus i disponibilitat, en augmentar l’oferta de sòl industrial/logístic.

Així mateix, representa una inversió pública de més de 260 milions d’euros per a generar un espai logístic/industrial punter preocupat pel medi ambient, el desenvolupament de noves tecnologies i les relacions comercials entre les diverses empreses de diferents sectors com la logística i la indústria que al seu torn generaran ocupació i inversió privada.

El projecte per a l’obtenció dels terrenys de l’àmbit Parc Sagunt II es podrà consultar en les oficines municipals o en la pàgina web de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat,
consultar ací

El termini per a presentar observacions, reclamacions i fulls d’apreuament és d’un mes des de la publicació d’aquest anunci en el DOGV i el tràmit de presentació està descrit en l’adreça electrònica: consultar ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here