La Generalitat i l’Ajuntament de Sagunt aborden solucions davant l’anunci de desnonament de 70 veïns d’un edifici

0
2440
Imatge de la reunió a Sagunt.

La Generalitat Valenciana té intenció d’exercir el seu dret de tempteig per a adquirir l’edifici i evitar els desnonaments

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, el regidor delegat d’Habitatge, Quico Fernández, i altres membres de la Corporació Municipal es van desplaçar fins a la zona de la Pinaeta per a mantindre una reunió amb els veïns i veïnes sobre l’anunci de desallotjar els 70 habitatges el dimecres, 29 de juny, la qual cosa suposa un greu problema per a estes famílies. A més, també van estar presents en esta reunió el secretari autonòmic d’Habitatge i Funció Social, Alejandro Aguilar, i la directora general d’Emergència Residencial, Funció Social de l’Habitatge i Observatori de l’Hàbitat i Segregació Urbana.

Segons van explicar els responsables autonòmics la Generalitat Valenciana té intenció d’exercir el dret que té de tanteig i retracte per a adquirir l’edifici i que les famílies puguen continuar a les seues cases, buscant les fórmules que millor s’adeqüen. La idea és que la nova relació dels veïns siga estrictament amb la Generalitat Valenciana i no amb l’empresa que ara és propietària.

En este sentit, Darío Moreno, ha explicat que «els veïns i les veïnes de l’edifici de la Pinaeta tenen un dret constitucional a l’habitatge, com tots els ciutadans i ciutadanes. I per això l’Ajuntament de Sagunt ha treballat conjuntament amb la Conselleria d’Habitatge per a poder trobar solucions a esta situació tan desagradable en la qual, l’empresa que gestiona l’edifici els havia sol·licitat que abandonaren les seues llars».

Segons ha explicat Moreno, la Generalitat ha mostrat la seua predisposició per a comprar l’edifici a través del dret de tanteig «la qual cosa automàticament paralitzaria la venda per part de l’empresa que obligava al desallotjament dels habitatges, i garantiria que estes famílies puguen continuar en els seus habitatges, en les seues llars». Al que ha afegit que «és una cosa molt important per a nosaltres. Precisament per això creàrem esta legislatura l’Oficina Municipal de l’Habitatge i en eixa línia continuarem treballant, perquè Sagunt siga un municipi referent en habitatge assequible».

Finalment, el primer edil ha manifestat que es tractava d’un dia per a «l’esperança» perquè «esperem tindre confirmats els detalls tècnics que permeten a la Generalitat dur a terme l’adquisició de l’edifici. Esta confirmació es donarà en els següents dies, però estem segurs que podrem trobar una solució a esta situació».

Per la seua banda, el regidor d’Habitatge, Quico Fernández, va indicar abans de la reunió que des de l’Oficina Municipal de l’Habitatge (OMHA) estan a la disposició de les famílies per a assessorar i mediar: «De fet, ja s’està produint una intermediació, un assessorament, perquè com ja vam dir en el seu moment també disposem de l’assessorament jurídic que presta l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València en un servei absolutament gratuït, que es presta el dilluns en el Centre Cívic i que ja han vingut algunes persones a tractar».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí