La Generalitat destina 5,8 milions perquè els ajuntaments afectats pel temporal contracten a persones desocupades

0
9384
Imatge de danys patits al terme de la Font de la Figuera

Labora posa en marxa un pla extraordinari d’ocupació per les comarques que han patit els efectes de la gota freda, entre elles la Costera i la Vall albaida

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball destinarà a través de Labora 5,8 milions d’euros perquè els ajuntaments afectats per la Dana contracten a persones desocupades.

Així mateix, la Direcció General d’Indústria ha aprovat ampliar els terminis de justificació de les ajudes i posada en marxa de les inversions per a les pimes de la Comunitat afectades pel temporal de pluges fins al pròxim 29 de novembre de 2019, i de posada en funcionament dels actius subvencionats fins al 31 de juliol de 2020.

Aquestes actuacions de la Conselleria d’Economia formen part del paquet de mesures aprovat pel Consell per a pal·liar els efectes de les pluges torrencials que van tindre lloc aquest mes de setembre en la Comunitat.

Pla extraordinari ocupació

El Pla extraordinari d’ocupació anirà destinat a la contractació de persones desocupades als ajuntaments que es van veure afectats per l’episodi de pluges torrencials, i pel que fa a la Costera seran 2 municipis, mentre que a la Vall d’Albaida en seran 14.

Aquesta mesura compta amb un pressupost de 5,8 milions d’euros. Labora calcula que amb aquesta dotació seran al voltant de 400 les persones que podran ser contractades durant sis mesos.

Per a poder ser beneficiaris de les ajudes, les persones desocupades han d’estar donades d’alta en Labora de manera que seran seleccionades per sondeig entre les inscrites com a demandants d’ocupació en els Espai Labora dels municipis corresponents.

Serà cada ajuntament el que sol·licite al seu Espai Labora les professions que considere oportunes per a fer tasques d’interés general en la seua localitat per a intentar pal·liar en la mesura que siga possible la greu situació en la qual han quedat les comarques afectades.

Des de Labora s’està treballant per a publicar les ajudes al més prompte possible i que els Ajuntaments puguen agilitar els treballs de recuperació de la zona.

Ampliació terminis justificació ajudes

La Conselleria d’Economia Sostenible, a través de la Direcció General d’Indústria, ha ampliat els terminis de justificació de les ajudes i posada en marxa de les inversions, així com per a la posada en marxa dels actius subvencionats per a les pimes que hagen patits danys pel temporal de pluges ocorregudes entre el 9 i el 15 de setembre en la Comunitat.

Aquestes ampliacions es refereixen a les ajudes de 2019 destinades a millorar la competitivitat i sostenibilitat de les pimes industrials dels sectors del calçat, ceràmic, metall-mecànic, tèxtil, joguet, marbre, fusta-moble i il·luminació, químic, automoció, plàstic, envasos i embalatge, productes infantils, paper i arts gràfiques, valorització de residus i els sectors emergents de la biotecnologia, producció audiovisual i la producció de videojocs, dins de la segona fase d’implantació del Pla Estratègic de la Indústria Valenciana.

Les pimes beneficiàries havien de posar en funcionament els actius subvencionats entre l’1 de gener de 2019 i la data de justificació de la subvenció, així mateix podien com a màxim presentar la documentació justificativa de les actuacions subvencionades fins al 31 d’octubre de 2019.

Aquests terminis s’han ampliat fins al pròxim 29 de novembre de 2019. La sol·licitud d’ampliació haurà de presentar-se de manera telemàtica a través del tràmit previst, abans del 15 d’octubre, i haurà de ser resolta expressament com a màxim el 25 d’octubre.

De la mateixa manera, les empreses beneficiàries podran sol·licitar l’ampliació fins al 31 de juliol de 2020 del termini establit per a la posada en funcionament dels actius subvencionats.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí