La Generalitat destina 3 milions a contractar persones afectades per la pedregada de la Ribera

0
1435
Caquis danyats per la pedregada a Alzira

Labora destinarà la partida a persones del sector agroalimentaris que han perdut el seu treball pels efectes de la tempesta d’estiu

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora), dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible, ha posat en marxa el pla extraordinari d’ocupació per als municipis de la Ribera afectats per la pedregada del passat estiu.

D’aquesta manera, el Diari Oficial de la Generalitat ha publicat la resolució a través de la qual les entitats locals afectades poden començar a demanar les ajudes per a contractar a persones treballadores del sector agroalimentari afectades per la pèrdua d’ocupació derivada dels efectes de la citada tempesta.

En concret, els municipis que estan inclosos en el pla extraordinari d’ocupació posada en marxa per Labora són els següents: Tous, Carlet, Benimodo, Massalavés, L´Alcúdia, Guadassuar, Algemesí, Alzira, Benicull, Albalat de la Ribera, Polinyà del Xúquer, Riola, Sueca, Benimuslem, Alberic, Carcaixent, Vilanova de Castelló i Alginet.

A través d’aquestes ajudes, que sumen 3 milions d’euros, Labora finançarà els costos laborals de les persones desocupades, preferentment del sector agroalimentari, que contracten els ajuntaments.

Per a poder beneficiar-se d’aquestes ajudes és necessari que les persones desocupades estiguen inscrites en la seua Espai Labora i pertanguen, preferiblement, al sector agroalimentari.

Les entitats locals que vulguen contractar a persones a través d’aquestes subvencions hauran de presentar oferta d’ocupació al Espai Labora, que efectuarà una preselecció entre les persones inscrites en el sector agroalimentari. Per a la selecció final de les persones candidates es constituirà una comissió de baremació de la qual formaran part representants del municipi i dels sindicats.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha destacat que aquestes subvencions «responen als objectius del nou Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Labora, de respondre als col·lectius amb més dificultats d’inserció laboral».

«Ho vam fer amb els joves amb Avalem Joves, amb els majors de 30 anys amb Avalem Experiència, amb les persones del sector de l’hostaleria i el turisme i ara amb les persones que van perdre la seua ocupació a conseqüència dels efectes de la tempesta que va causar danys en la Ribera», ha assenyalat.

«Estem treballant per a dur a terme programes que garantisquen que les persones desocupades de la nostra Comunitat aconseguisquen una oportunitat laboral, independentment del seu perfil», ha conclòs Enric Nomdedéu.

Amb aquestes ajudes, Labora fa efectiu l’Acord de 9 de novembre de 2018 del Consell.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí