La Generalitat decreta la preemergència nivell taronja per risc de nevades generalitzades i gelades

0
872
fred
Demà dijous hi haurà un matí molt fred

La Conselleria de Governació, a través del Centre de Coordinació d’Emergències, ha decretat hui dimecres 6 de gener la Preemergència per nevades, nivell taronja, a tot el País Valencià ja que s’esperen precipitacions de neu en cotes de fins 400 metres a les comarques de la Vall d’Albaida, la Costera i la Canal de Navarrés.

El butlletí de fenòmens adversos de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveu una acumulació de 5 centímetres de neu amb una probabilitat que oscila entre el 40 i el 70%. Els cels estaran nuvolosos o molt nuvolosos  les precipitacions podran ser de dèbils a moderades fins arribar als 400 metres. Les temperatures aniran en descens de lleuger a moderat, amb gelades dèbils. Els vents seran de Gregal (NE) i Tramuntana (N), començant de fluixos i augmentant a moderants.

El Centre de Coordinació d’Emergències ha posat en marxa el Procediment d’Actuació front al Risc de Nevades i ha avisat a tots els ajuntaments de les tres províncies, així com als organismes i serveis d’emergències.

Degut al descens de temperatures mínimes per a hui i demà es preveuen gelades dèbils per la qual cosa cal recordar que durant les primeres hores del matí es poden formar capes de gel i mantenir-se durant hores a l’ombra, per la qual cosa es recomana retardar l’eixida unes hores i extremar la precaució per la perillositat de la conducció amb estes circumstàncies.

La Generalitat ha recordat els conells que cal tindre present durant l’afectació d’esta ona de fred per la qual cosa cal estar constantment informat a través d’internet, ràdio o televisió per rebre la informació oportuna.

Si es passa molt de temps a l’exterior cal dur diverses peces de roba lleugera i càlida en capes superposades i no sols una de teixit gros; les; evitar eixides en moments de fort vent; protegir-se especialment la cara i el cap; anar amb compte amb les calefaccions especialment amb les estufes de carbó, elèctriques i de gas pel perill d’incendi i per intoxicació de gassos.

Per a la carretera es recomana viatjars sols en cassos imprescindibles i millor en transport públic; omplir el dipòsit en cas d’agafar vehicle i no esgotar-lo; i portar ràdio, pala, corda, cadenes, una llanterna i roba d’abric, a més a més d’aliments calòrics (xocolate, fruits secs…).

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí