La Generalitat declara les Festes Patronals de l’Alqueria de la Comtessa d’interés turístic local

0
1192
L'Alqueria de la Comtessa
Foto d'arxiu de les festes patronals.

La Generalitat, a través de l’Agència Valenciana de Turisme, ha declarat les Festes Patronals de l’Alqueria de la Comtessa d’interès turístic local.

La petició ha comptat amb el suport de les comissions de festes i de totes les associacions municipals i la resolució ha sigut publicada al DOGV Núm. 8930 en data 20 d’octubre.

Segons la documentació de l’Arxiu Municipal, les festes patronals se celebren des de fa més de 150 anys. La primera referència documental de la festa de Sant Pere a l’Alqueria la trobem al poc de l’expulsió dels moriscos, en la comptabilitat de l’any 1624.

“Actualment es poden destacar elements característics com les ‘arreplegues’ de Sant Pere, despertades, esmorzars tradicionals, cavalcades, però sobre tot la germanor dels veïns del municipi”, va assegurar l’alcalde, Voro Femenia.

Per al primer edil aquesta distinció “suposa un impuls per a la promoció del municipi i un reconeixement al gran treball que realitzen les comissions de festes juntament amb l’ajuntament per a organitzar unes festes úniques”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí