La Generalitat convida a “reflexionar” sobre una fusió de Caixa Ontinyent amb Bancaixa i la CAM

0
774
Caixa Ontinyent
La setmana que vé també es trien els consellers de la caixa

La Generalitat Contempla amb bons ulls una possible fusió entre les principals caixes valencianes com són Caixa Ontinyent, Bancaixa i la CAM (Caja de Ahorros del Mediterráneo), així ha quedat palés a través de les paraules del vicepresident del Consell, Juan Cotino, que ha assegurat este matí que «el Govern Valencià ha proposat a través del seu vice-president Econòmic i conseller d’Economia, Gerardo Camps, que cal obrir un període de reflexió» al voltant d’esta possibilitat. Així Cotino justifica esta mesura apuntant que els moments actuals són «diferents als que estàvem fa uns anys, quan això es va plantejar».

Juan Cotino ha assegurat així que el Consell «no descarta cap fusió» entre les caixes d’estalvi del País Valencià, ni tampoc entre entitats valencianes i altres de fora. Així segons va apuntar, ja existeixen propostes en este sentit que «s’estan duent a terme en altres autonomies», per la qual cosa ha considerat «important» que «s’obriga un període de reflexió sobre què hem de fer en unes caixes amb entitat tan important com Bancaixa, CAM, Caixa Ontinyent i la possibilitat també d’altres caixes de comunitats pròximes a la nostra».

Preguntat sobre si considera que cal u acord entre les forces polítiques per al procés de renovació de les assemblees de les caixes, ja que la pròxima setmana s’aprovarà a les Corts la llista dels consellers que conformaran este òrgan a Bancaixa i Caixa Ontinyent, Cotino ha manifestat que «sempre s’ha d’intentar», però ha matisat que «després la realitat de la vida és que, de vegades és possible, i d’altres no ho és».

Així ha assegurat que «el PP sempre ho ha intentat i ho seguirà intentant», encara que va instar a «valorar no sols la part del que ha de proposar l’acord sino del que ha de voler també acceptar». En esta línia ha asseverat que assolir acords és «difícil» perquè «el PSPV està un poc en les barricades».

Malgrat tot ha auguratue «quan es reuneixca el ple de les Corts» la pròxima setmana , en el que es decidirà la llista dels consellers que formaran part de les assemblees de Bancaixa i Caixa Ontinyent, el parlament valencià «decidirà el que siga més oportú».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí