La Generalitat canvia el nom de Parc Sagunt pel d’Espais Econòmics Empresarials per exportar el model a tota la Comunitat Valenciana

0
5396
Ximo Puig ha participat en el consell d'administració de Parc Sagunt.

El president de la Generalitat ha participat en el consell d’administració de Parc Sagunt en el qual s’ha aprovat el canvi de denominació assegurant que es tracta d’un model d’èxit que ha permés agilitar projectes empresarials

Parc Sagunt canvia la seua denominació pel d’Espais Econòmics Empresarials SL per tal d’exportar el model de gestió a la resta de la Comunitat Valenciana amb l’objectiu de facilitar la transformació de sòl industrial i logístic, i d’aquesta manera atraure inversió i crear ocupació.

Així s’ha aprovat durant la reunó del consell d’administració de Parc Sagunt en el que ha participat el propi president de la Generalitat, Ximo Puig, sesió del consell celebrada després de la junta general de socis del parc empresarial, i a la qual també ha assistit el conseller de Territori, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España; la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, María José Mira, presidenta del consell d’administració, i el president de SEPI Desenvolupament Empresarial, Antonio Miguel Cervera.

Precisament la junta ha aprovada la modificació de l’actual denominació social de Parc Sagunt per la d’Espais Econòmics Empresarials Societat Limitada, així com l’ampliació del seu objecte social, com a primer pas per a ampliar l’àmbit d’actuació a tota la Comunitat Valenciana d’aquesta societat que seguirà participada al 50% per la Generalitat i el Govern d’Espanya a través de SEPI Desenvolupament Empresarial.

Després de la reunió, el president ha destacat que actualment constitueix un referent industrial i logístic en el conjunt del territori espanyol per la seua ubicació estratègica, per les seues dotacions i pels seus serveis, i un exemple de col·laboració entre administracions públiques i amb el teixit empresarial.

Així mateix, s’ha referit a l’èxit de desenvolupament de Parc Sagunt I, que actualment ha venut el 95% de les seues parcel·les, generant una inversió privada de més de 1.000 milions d’euros.

A més, ha destacat que de manera paral·lela s’han dut a terme les accions per a l’adquisició del sòl de la segona fase del parc, Parc Sagunt II, davant la gran demanda d’empreses existent. Actualment ja es té adquirit el 25% del sòl i es preveu que en el primer trimestre es concloga el procés d’adquisició per a posar en marxa el procés d’execució amb les empreses.

El president ha valorat l’aposta per agilitar al màxim la tramitació administrativa, així com per la sostenibilitat i per compatibilitzar el creixement econòmic i la transició ecològica, la qual cosa també contribueix a atraure «empreses de la major qualitat possible».

Finalment, Ximo Puig ha destacat l’aposta del Consell per posar a la disposició de les empreses sòl industrial amb totes les dotacions i facilitats necessàries; per garantir la seguretat jurídica i administrativa necessària per a agilitar la implantació en territori valencià de noves empreses; així com per ubicacions estratègiques que permeten la creació de sinergies amb altres indústries i, per damunt de tot, l’accés directe a infraestructures estratègiques com el Port de Sagunt o el Corredor Mediterrani.

Parc Sagunt I i II

Actualment, el 95% de la superfície total de Parc Sagunt I ja ha sigut adjudicat, la qual cosa suposa 1.730.000 metres quadrats de sòl. Les empreses instal·lades pertanyen principalment del sector logístic i de l’alimentació i begudes (79%), encara que també són presents sectors com a biocarburants, fusta, gestió de residus, agroquímic, fotovoltaic, cosmètics o serveis.

Entre aquestes empreses es troben Mercadona, Inlet Pack, Jofemesa, Grup Arnedo, Zumavesa, Importaco, Crown Embalatge, Lanutti o Svan Trading, i la seua inversió serà superior als 460 milions d’euros, contribuint a la creació de 978 ocupacions.

Respecte de Parc Sagunt II, cal destacar que suposarà la compra d’una superfície total de 5.600.000 m². Això permetrà disposar de sòl industrial abundant i de qualitat per a l’establiment de noves empreses. En aquests moments ha finalitzat el procés de compravenda directa dels primers terrenys, un 24% de tota la superfície de Parc Sagunt II per un valor aproximat de 20 milions d’euros.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí