La Generalitat avança el pagament de 162.000 € a Xàtiva per la Ciutat de l’Esport i recurta un any les anualitats

0
1420
Ciutat de l'Esport de Xàtiva.

La Generalitat encara està pagant un conveni signat l’any 20015 entre els governs de Rus i Camps, «una càrrega econòmica» heretada, segons l’ajuntament, perquè s’han hagut de demanar préstecs i pagar interessos

El ple del Consell ha aprovat este divendres incrementar en 162.037,70 euros el pagament de l’anualitat corresponent a l’any 2018 del projecte de la Ciutat de l’Esport de Xàtiva. Este increment a més suposarà retallar un any de les plurianualitats en les que estava pagant a l’ajuntament la seua participació en la construcció del projecte, amb la previsió així de que es liquide en l’any 2020.

Des de la Generalitat s’explica que este increment s’ha aprovat «pel saldo disponible», per la qual cosa per a 2018 es pagarà un total de 455.412,46 euros, quedant així per pagar en 2019 un total de 102.666,54 euros i en 2020 l’última de 145.961,92 euros.

Estes anualitats s’han allargat des del temps després del conveni subscrit el maig de 2005 entre l’aleshores govern d’Alfonso Rus i la Generalitat de Francisco Camps, pel qual era el consistori qui pagava el projecte en principi i el Govern valencià anava pagant al consistori en anualitats. L’últim reajustament d’anualitats del conveni es va produir en els anteriors governs del PP en agost de 2014 allargant-se els pagaments fins l’any 2021, mentre que ara s’acurta en un any el termini.

Des de l’Ajuntament de Xàtiva el regidor d’Hisenda, Nacho Reig, ha afirmat que «esta era una més de les càrregues econòmiques que ens va deixar en herència el govern d’Alfonso Rus, que va fer de banc de la Generalitat de Camps i d’Alberto Fabra, mentre que ha sigut l’Ajuntament de Xàtiva qui ha hagut d’anar refinançant préstecs i pagant interessos. Encara queden més de 700.000 euros per cobrar».

Reig ha ironitzat sobre l’imprevist d’esta decisió del consell afirmant que «el conseller Vicent Soler (titular d’Hisenda) ens vol molt, i ens ha adelantat un dia la pedrea de la Loteria de Nadal».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí