La Generalitat aprova una nova resolució per mantindre el confinament de Benigànim permetent la celebració de misses

0
2448
Un dels accessos a la localitat de Benigànim.

En la nova resolució es precisa que el confinament és perimetral a la població de Benigànim, permetent-se, en tot cas, la circulació de persones residents dins del municipi

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha dictat aquesta mateixa vesprada una resolució que atén les precisions que requereix el jutjat contenciós administratiu número 3 de València, en relació amb les mesures addicionals acordades per al municipi de Benigànim, a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19 que viu en l’actualitat.

En la nova resolució es precisa que el confinament és perimetral a la població de Benigànim, permetent-se, en tot cas, la circulació de persones residents dins del municipi; s’estableix fins a un màxim de 10 persones en reunions de caràcter social o familiar i els actes de culte es realitzaran fins a un terç de la capacitat d’aquests llocs, sempre respectant les normes de seguretat d’ús de la màscara i distanciament social.

Cal destacar que en la resolució de la jutgessa es feia especial incidència en la celebració de misses, apuntant que amb l’estat d’alarma es va ser més flexible, ja que la resolució de conselleria acorda «el tancament dels llocs de culte» i que «qualifica com a esdeveniments socials, la dispensació de sagraments cristians, prohibint-los”, mentre l’estat d’alarma de l’Estat «contemplava l’assistència als mateixos amb les degudes garanties de distància social».

La consellera, Ana Barceló, ha assenyalat que “és important que s’adopte aquesta mesura en el municipi per a, d’una banda, evitar la propagació del virus i, d’altra banda, salvaguardar i protegir la salut de tots els veïns i veïnes”.

La resolució entrarà en vigor a partir de la seua publicació amb data de hui mateix. De la mateixa es donarà trasllat també a l’Advocacia General de la Generalitat amb vista a sol·licitar la ratificació judicial per la Jurisdicció Contenciós Administrativa.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí