La Generalitat aprova la millora del servei d’autobús de la Costera, la Canal i la Ribera Alta amb Xàtiva

0
936
Imatge del centre històric de Xàtiva.

El nou contracte optimitza l’actual oferta i atendrà una població de més de 47.200 habitants

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha aprovat el nou projecte de servei públic de transport de viatgers CV-112 Xàtiva Nord després del procés d’informació pública on han presentat proposades ajuntaments, entitats i empreses, segons publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

El nou contracte optimitza l’actual oferta i atendrà una població de més de 47.200 habitants, per al que comptarà amb un mínim de cinc autobusos, més un de reserva, i es realitzaran més de 219.000 quilòmetres anuals.

Amb aquest nou servei s’augmenta l’oferta actual i es milloren les comunicacions dels municipis d’aquesta zona; principalment les internes, però també les connexions amb València, en potenciar la intermodalitat amb Renfe per a donar accés a molts municipis que manquen d’estació de tren.

Concretament, entre les millores destaca l’augment de l’oferta de servei de tots els municipis amb l’hospital de referència Lluís Alcanyís, prolongant fins al mateix totes les línies que anteriorment paraven a Xàtiva, i el Centre d’Especialitats l’Espanyoleto de Xàtiva.

També s’incorporen serveis que havien sigut abandonats, com la relació de La Pobla Llarga amb l’hospital de Xàtiva.

Així mateix, s’incrementa l’oferta de servei que connecta tots els municipis amb Xàtiva, capçalera comarcal, i altres localitats com Énguera, Càrcer, Vilanova de Castelló.

Un altre aspecte molt significatiu és que es potencia la intermodalitat amb Renfe, en l’estació de Xàtiva i de La Pobla Llarga, de tots els municipis d’aquesta zona per al desplaçament a València.

Una millora molt important és la relativa a les connexions amb Xàtiva en els dies laborables. Anna, igual que Énguera, passa de quatre expedicions d’anada i dues de tornada a sis expedicions d’anada i cinc de tornada.

Bolbait, Xella i Navarrés passen de quatre expedicions d’anada i dues de tornada a cinc d’anada i quatre de tornada. Bicorb i Quesa passaran a tindre quatre expedicions d’anada i tres de tornada a la demanda.

Alcàntera del Xúquer, Beneixida i Càrcer passen de tan sols una expedició anada i volta a quatre expedicions d’anada i quatre de tornada. Pel que respecta a Manuel i Vilanova de Castelló, passen de dues expedicions al dia a quatre expedicions d’anada i quatre de tornada.

La resta dels municipis de l’àrea també milloren la seua oferta de servei en la seua relació amb Xàtiva i, mitjançant transbord, amb València.

L’ordenació del servei forma part de la reordenació completa en tota la Comunitat que ha realitzat la Generalitat per a garantir el transport públic en el 100% dels municipis.

Característiques del nou projecte

La concessió CV-112 Xàtiva Nord té com a objecte la prestació del servei públic de transport de viatgers per carretera regular entre els municipis de La Canal de Navarrés, La Costera i La Ribera Alta amb Xàtiva, on es troben els principals serveis públics com l’hospital Comarcal Lluís Alcanyís, el centre d’especialitats mèdiques, l’Agència tributària i l’Institut Nacional de la Seguretat Social.

Els municipis beneficiats per aquesta nova concessió són:Alcàntera de Xúquer, Anna, Antella, Barxeta, Beneixida, Bicorb, Bolbait, Càrcer, Xella, Cotes, Énguera, l’Ènova, Estubeny, Gavarda, Llocnou d’en Fenollet, Manuel, Navarrés, Novetlè, la Pobla Llarga, Quesa, Rafelguaraf, Sant Joanet, Sellent, Senyera, Sumacàrcer, Vallés i Vilanova de Castelló.

Les línies del futur contracte concessional són les següents: Línia 1: Navarrés – Xàtiva; Línia 2: Càrcer – Xàtiva; Línia 3: Antella – Xàtiva; Línia 4: La Pobla Llarga – Xàtiva – Hospital; Línia 5: Barxeta – Xàtiva – Hospital; Línia 6: Novetlè – Xàtiva – Hospital.

Tots els vehicles adscrits al contracte compliran amb la directiva europea d’accessibilitat i altres característiques establides en la llei d’Accessibilitat Universal al Sistema de Transports de la Comunitat Valenciana; hauran d’estar homologats i complir amb la normativa vigent en el moment de la seua adscripció.

Així mateix, els vehicles estaran equipats amb un modern Sistema d’Ajuda a l’Explotació (SAE), basat en sistemes de localització geoposicionada per satèl·lit, i comunicacions de dades d’última generació, que proporcionarà en temps real la informació requerida per la Direcció General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat.

El nou contracte es prestarà durant un termini de 10 anys i s’estima que el servei que es prestarà suposarà per a la Generalitat una aportació econòmica per a cobrir el dèficit d’explotació de 288.858 euros anuals.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here