La Generalitat aprova el Pla Especial de l’àrea Logística de Parc Sagunt II on s’ubicarà la gigafactoria de Volkswagen

0
213
Terrenys de Parc Sagunt II.

Suposa el pas definitiu per a dotar d’accessibilitat, transport, gestió i distribució a aquest espai de més de 5’6 milions de metres quadrats

La Generalitat ha aprovat el Pla Especial de l’àrea logística de Parc Sagunt II, on s’ubicarà la gigafactoria de bateries per a cotxes elèctrics de Volkswagen. Tal com ha expressat la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, “la Generalitat fa així un pas més per a la implantació de la gigafactoría de bateries a Sagunt i convertir a la Comunitat en epicentre de la mobilitat sostenible”.

Amb aquesta resolució es fa un pas avant al desenvolupament estratègic d’un node clau per a per a la Comunitat Valenciana i per a Espanya, en la seua relació amb els mercats globals i el desenvolupament socioeconòmic del país i la conca mediterrània.

Segons ha assenyalat la consellera, “la confirmació per part del Consell suposa el pas definitiu per a dotar d’accessibilitat, transport, gestió i distribució a aquest espai de 5’6 milions de metres quadrats”. “Amb aquesta resolució, el Camp de Morverdre es convertirà en motor econòmic i d’ocupació i en un referent en el foment d’una activitat multimodal al servei de la cadena de subministrament”, ha explicat.

Així mateix, la consellera de Política Territorial ha indicat que “aquest nou pas administratiu és una mostra més del compromís del Consell per a avançar en el desenvolupament d’un model d’urbanisme productiu, que potencia el projecte de la gigafactoría de PowerCo, l’empresa de bateries del Grup Volkswagen que s’implantarà a Sagunt, però també de moltes altres empreses, que podran triar aquest espai per a desenvolupar-se i crear activitat econòmica en la Comunitat Valenciana».

“Això ha sigut possible gràcies al treball dur de molts agents implicats i també a la coordinació amb altres administracions, com el Govern d’Espanya amb la seua aposta clara per la Comunitat”, ha defensat la consellera. Cal recordar que el Consell de Ministres en 2021, va declarar Projecte Estratègic de Recuperació i Transformació Econòmica el desenvolupament d’un ecosistema per a la fabricació de Vehicles Elèctrics i Connectats (“PERTE VEC”), gràcies al qual es desenvoluparan diverses activitats en l’àmbit del Pla Especial de l’Àrea Logística de Sagunt.

Així mateix, la consellera ha explicat que “l’ordenació proposada i l’organització d’usos del sòl s’implantaran amb els criteris d’integració paisatgística dels Objectius de Desenvolupament Sostenible inclosos en l’Agenda 2030 de l’ONU”.

Evolució del procés

Al juliol de 2022, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat va resoldre autoritzar la societat Espais Econòmics Empresarials, S.L, com a agent urbanitzador del Pla Especial de l’Àrea Logística de Sagunt, per a adaptar el Pla Especial al Projecte Estratègic de Recuperació i Transformació Econòmica per al desenvolupament d’un ecosistema per a la fabricació de Vehicles Elèctrics i Connectats (“PERTE VEC”) presentat per Power HoldCo i altres entitats.

Aquest procés també implicava la preparació de la documentació necessària amb la finalitat d’obtindre una versió definitiva de l’ordenació urbanística, que s’ajusta a les noves circumstàncies i implicar la Direcció General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible a continuar amb la tramitació del Pla Especial de l’Àrea Logística de Sagunt amb la documentació presentada per Espais Econòmics Empresarials per a tal fi.

És per això, que en data 13 de juliol de 2022, la Direcció General d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible va resoldre iniciar el tràmit d’informació pública contemplat en l’article 55.6 del Text Refós de la Llei d’Ordenació Territorial, Urbanisme i Paisatge (LOTUP) per un període de 20 dies hàbils del Pla Especial de l’Àrea Logística de Sagunt (València) amb les modificacions introduïdes per Espais Econòmics Empresarials, SL.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí