La Generalitat aprova dos plans amb primeres ajudes a afectats per la gota freda per 23,5 milions

0
1800
Imatge de tasques de neteja en cases d'Ontinyent afectades pel temporal

Es destinaran 13,5 milions a pal·liar la pèrdua de béns de primera necessitat de persones físiques i 10 més d’ajudes per als ajuntaments afectats per les despeses extraordinàries

El ple del Consell ha aprovat les primeres ajudes directes a ajuntaments i particulars per a pal·liar els danys provocats per la gota freda que la setmana passada va afectar la Comunitat Valenciana, per un valor global de 23,5 milions d’euros.

Segons ha informat la vicepresidenta del Govern valencià, Mónica Oltra, després del ple, celebrat a Oriola (Alacant), s’ha aprovat un primer decret d’ajudes de 13,5 milions destinat a pal·liar la pèrdua de béns de primera necessitat de les persones físiques.

El màxim a percebre serà de 4.500 euros per habitatge, encara que el Consell anticiparà de forma immediata 1.500 euros, amb la finalitat que les persones afectades puga pal·liar els danys en “estris i béns més personals i urgents”.

Així mateix, s’ha aprovat un segon decret pel qual es destinen 10 milions als ajuntaments afectats pel temporal per a cobrir les despeses extraordinàries derivades de les labors d’ajuda i reconstrucció dutes a terme durant l’episodi de la Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA).

Oltra ha informat que les zones afectades per aquesta gota freda van tornant a poc a poc a la normalitat, encara que 3.000 alumnes segueixen encara sense poder assistir a classe i queden nou carreteres tallades.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here