La Generalitat anunciarà en breu les expropiacions de la variant de Benigànim de la línia Xàtiva-Alcoi

0
1128
estacio beniganim.jpg
L'estació de Benigànim es troba al tram intervingut

La conselleria d’Infraestructures i Transport ha anunciat la posada en marxa en breu de les obres d’expropiacions del tram entre els quilòmetres 7 i  25 de la línia fèrria Xàtiva-Alcoi, este tram inclourà essencialment la part coneguda com variant de Benigànim. Esta modificació del traçat formarà part  d’una sèrie de variants de traçat «que són essencials per assegurar un descens efectiu dels temps de recorregut» segons ha indicat el conseller Mario Flores.

La variant de Benigànim no és un projecte nou ja que este ha estat un dels primers traçats que la Generalitat ha volgut modificar en anteriors ocasions, així l’estiu de l’any 2001 ja es va aprovar la redacció d’un projecte de millora del tram que finalment no es va efectuar (es pot consultar la pàgina web del Butlletí Oficial de l’Estat http://www.boe.es/boe/dias/2001/09/04/pdfs/B09782-09783.pdf).

La intervenció s’inclou dins el conveni signat entre el Ministeri de Foment i la Generalitat pel qual les dues administracions remodelaran i modernitzaran la línia com a pas previ per a la seua transferència d’Adif (Administració d’Infraestructures Ferroviàries) -depenent de l’Estat- cap a l’administració valenciana. El conveni entre el Govern Central i la Generalitat estableix que el Govern Valencià actuarà al tram entre els quilòmetres 8 i 23,5 i l’Estat a la resta (de l’1 al 8 i dels 23,5 al 62) i conjuntament s’invertiran uns 60 milions d’euros.

El responsable de transport del Consell ha assenyalat que l’objectiu d’estes primeres actuacions és «permetre que el trajecte València-Alcoi puga desenvolupar-se en menys d’hora i mitja, front a les dues hores actuals».

A més a més Flores ha explicat que la intervenció acurtarà també el temps de recorregut de les línies de viatgers i s’estudia la possibilitat d’implantar l’ample de via internacional «perquè puguen connectar els trens de mitja distància amb Xàtiva i estem estudiant la modificació d’alguna estacio i l’implantació d’aparcaments disuasoris». Per una altra banda la conselleria ha afirma que ha traslladat a Adif la necessitat de comptar amb permís per iniciar les obres de remodelació de l’estació d’Albaida que ja estan adjudicades des de fa quasi quatre anys.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí