La Generalitat anuncia la construcció del nou Centre Integrat Públic de Formació Professional de Gandia

0
4342
Gandia
Espai on s'ubicarà.

El Consell ha anunciat que aprovarà aquest divendres, 8 de juliol, l’ampliació en 700 milions d’euros de la dotació del Pla Edificant per a realitzar 264 actuacions en centres educatius de la Comunitat Valenciana. La partida inclou 90 milions d’euros per a la construcció de 6 Centres Integrats Públics d’FP, un d’ells el de Gandia.

El nou centre es situarà a la zona de Beniopa-Passeig, on l’ajuntament de Gandia ha cedit a la Conselleria d’Educació una parcel·la dotacional de 14.000 metres quadrats. Concretament, entre els carrers Partida de Quintano i carrer Parpalló. Com en la resta d’actuacions incloses al Pla Edificant, serà l’ajuntament de Gandia el que iniciarà els tràmits administratius pertinents per executar el CIPFP.

«Del que es tracta és que enguany puguem tindre la delegació de competències, a l’igual com en altres actuacions de l’Edificant o el Palau de Justícia, perquè siga l’Ajuntament el que puga impulsar el projecte d’obra que podria estar en condicions de ser redactat a principis de l’any vinent, per a poder-se executar entre finals d’aquesta legislatura i la pròxima l’adjudicació definitiva del projecte i la licitació posterior de les obres. Desenvolupar aquest centre és estratègic per a la ciutat de Gandia», ha assegurat l’alcalde, José Manuel Prieto.

«És una molt bona notícia que complementarà l’oferta comarcal de les famílies professionals existents i servirà per a cohesionar la trama urbana en un sector com és Beniopa-Passeig, que generà noves oportunitats per a la ciutat», ha destacat el vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete.

Segons indiquen fonts municipals, el Centre Integrat d’FP albergaria fins a cinc famílies professionals amb els seus respectius cicles formatius de grau mitjà i superior. «Una proposta en la qual es continua treballant de forma consensuada amb la comunitat educativa i l’empresariat de la ciutat i la comarca», ha recordat la regidora de Polítiques educatives, Carmen Fuster.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí