La Generalitat anuncia a Ontinyent l’inici d’estudis per desenvolupar un nou pla d’ajudes al sector tèxtil

0
740
fàbrica tèxtil
Les ajudes es destinaran especialment a fer front a la globalització

El secretari autonòmic d’Ocupació, Luis Lobón, ha anunciat hui a la seu de l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (Ateval) d’Ontinyent que la Generalitat iniciarà els estudis i tràmits per desenvolupar un nou pla d’ajudes al sector. Així ha anunciat que es podrà comptar amb una subvenció de la Unió Europea del Fons Europeu d’Adaptació a la Globalització (FEAG).

Lobón ha fet este anunci després de la reunió mantinguda amb representants d’Ateval, de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (Cierval) amb representants dels sindicats UGT i CCOO, així com amb l’alcaldessa d’Ontinyent, Lina Insa, en representació dels alcaldes dels municipis de les zones d’interior amb presència del sector tèxtil.

L’obectiu fonamental del FEAG és «prestar ajudes als treballadors d’aquells sectors afectats per la globalització del comerç internacional i per l’actual crisi econòmica», segons s’apunta des de la Generalitat.

«El sector tèxtil ha estat i és un dels grups d’activitat que està notant els efectes de la globalització i la deslocalització de la producció, fets que estant tenint la seua repercussió sobre tot en els terminis d’ocupació», ha indicat el secretari autonòmic.

En este sentit, Luis Lobón ha afirmat que a la Comunitat Valenciana «venim desenvolupant des de fa dos anys un Pla de Suport al sector tèxtil. En ell es venen aplicant mesures d’orientació i assessorament, que han donat resultats positius però que és necessari continuar millorant i complementant».

Segons ha manifestat, «estes noves ajudes reforçaran la formació per la cerca activa d’ocupació, l’orientació permanent, la realització de pràctiques, la qualificació tècnica i la formació en habilitats directives, així com l’assessorament d’emprenedors».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí