La Generalitat ajorna fins el 2012 la subvenció per restaurar el ‘Fornet de la Neu’ d’Agullent

0
566
Fornet Agullent
El 'Fornet de la Neu' data del segle XVI

L’Agullent rebrà una subvenció de 90.433 euros de la conselleria d’Agricultura per l’adequació del ‘Fornet de la Neu’ perquè siga visitable i museable, però esta “s’ha pressupostat per a l’anualitat de 2012” segons s’ha informat des de l’ajuntament, per la qual cosa fins d’ací més de dos anys no s’iniciaran les obres. Amb esta intervenció que es tramitarà a través de les ajudes Ruralter -i que suposen el total del pressupost de la intervenció- es podrà condicionar este pou de neu per fer-lo accessible als visitants a més a més d’enjardinar l’entorn de la cava.

El ‘Fornet de la Neu’ està ubicat a les immediacions del poliesportiu municipal, és de planta cicular i de xicotetes dimensions. L’any 2007 l’Ajuntament d’Agullent ja va realitzar una intervenció de buidatge del pou i de consolidació de l’estructura, que va servir per fer un estudi arqueològic i dissenyar les bases de la intervenció que com a prompte es començarà a executar el 2012.

Este pou de neu data del segle XVI i forma part d’una xarxa de dipòsits que aprofitaven els recursos de les àrees de muntanya de l’interior valencià, bé per al comerç o bé per al consum local “com era el cas del pou agullentí” s’explica des del consistori”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here